
Paellaris med chorizopølse
Vi vet at man ikke kan lage en klassisk paella på under 30 minutter. Men denne varianten med chorizo og tynne skiver tomat er både lett og lekker.
AvTil 4 personer (30 min)
hvitløk 4 fedd
hurtigris 5 dl
hvitvin 2 dl
hønsebuljong 8 dl
safran 0,5 g
grønne erter 3 dl, frosne
chorizopølse 2-300 gram, hel
blommetomater 200 g
olivenolje
Hakk hvitløk, og stek den i olje i en kjele. Tilsett risen som også stekes. Ha i vin, buljong og safran i kjelen. La det hele småkoke under lokk i 15 minutter. Bland de frosne ertene og 1 dl vann med risblandingen. La det koke 1 minutt, legg lokket på, og ta kjelen av platen.
Skjær pølsen i mindre stykker, og stek dem i olje på pannen, til de er sprø og gjennomvarmet. Skjær tomatene i tynne skiver. Vend tomater og pølser i risen, og server.