Mozzarella

Italiensk ost for nybegynnere

200407_mozzarella.jpg

© bo-bedre.no

Mozzarella er en syditaliensk friskost, laget av ku- eller bøffelmelk. Sistnevnte – mozzarella di bufala – må du lete etter. Det er den du ser på tallerkenen ovenfor og delt i to på det lille bildet nedenfor (foran den stangformede osten og kulene av kumelk).

Mozzarella av bøffelmelk er myk og kremaktig og har en annen, intens fløtearoma enn den nærmest smaksnøytrale kumelkmozzarellaen som fås i matvarebutikkene.

Bøffelmozzarellaen smaker fortreffelig. Skjær en skive, strø på havsalt og kvernet pepper og nyt den med lufttørket skinke og et par dråper jomfruolivenolje til.

Osten ligger i saltlake i plastposer eller plastbeger. La den ligge i emballasjen i 10 min i ca. 60° varmt vann, da blir smaken mer markant.

Relaterte artikler