Hurtigstekt tunfisk med wasabimajones
Tunfisk er ekstra lekkert servert med sprø agurksalat og spicy majones.
Tekst — Lone Kjær
Den hvite tallerkenen på bildet tilhører stylisten, de små keramikkskålene er fra K.H. Würtz og den lille skjeen fra Artilleriet.
Hurtigstekt tunfisk med wasabimajones
Appetittvekkende tunfisk i skjønt selskap med sprø agurksalat og spicy majones.
Oppskriften er til 4 personer:
Dette trenger du:
Hurtigstekt tunfisk
- 1 stykke tunfisk ca. 400 g
- olje til pensling
- 1- 2 ss. ristede sesamfrø
- 1 grønn chili
- 2 stilker vårløk
- litt thai-basilikum til pynt
Agurksalat
- 1 agurk
- 1 grønn chili
- 1 bunt dill
- saften av 1 lime
- 2 ss. ristet sesamolje
Wasabimajones
- 4 ss. majones
- wasabipaste
- ca. 1 ss. ristede sesamfrø
Fremgangsmåte:
Wasabimajones
- Rør majones sammen med wasabi etter smak, og tilsett så sesamfrø.
Agurksalat
- Del agurken på langs, fjern frøene med en teskje, og skjær så agurken i tynne skiver.
- Del chilien, skrap ut frøene og finhakk
- Hakk dillen.
- Bland agurk med chili, dill, limesaft og sesamolje.
Hurtigstekt tunfisk
- Pensle fisken med olje, og stek på en varm grill i 1-2 minutter på hver side - avhengig av tykkelsen på fisken.
- Dryss fisken med sesamfrø, og skjær den så i skiver.
- Finhakk chili og skjær vårløken.
- Topp den grillstekte tunfisken med chili, vårløk og thai-basilikum, og servér med agurksalat og wasabimajones.