Hurtigstekt tunfisk med wasabimajones

Tunfisk er ekstra lekkert servert med sprø agurksalat og spicy majones.

lynstegt tun med wasabimayo

Den hvide tallerken er privateje, små keramikskåle fra K.H. Würtz, lille ske fra Artilleriet.

© Anders Schønnemann

Den hvite tallerkenen på bildet tilhører stylisten, de små keramikkskålene er fra K.H. Würtz og den lille skjeen fra Artilleriet.

Hurtigstekt tunfisk med wasabimajones

Appetittvekkende tunfisk i skjønt selskap med sprø agurksalat og spicy majones.

Oppskriften er til 4 personer:

Dette trenger du:

Hurtigstekt tunfisk

  • 1 stykke tunfisk ca. 400 g
  • olje til pensling
  • 1- 2 ss. ristede sesamfrø
  • 1 grønn chili
  • 2 stilker vårløk
  • litt thai-basilikum til pynt

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 1 grønn chili
  • 1 bunt dill
  • saften av 1 lime
  • 2 ss. ristet sesamolje

Wasabimajones

  • 4 ss. majones
  • wasabipaste
  • ca. 1 ss. ristede sesamfrø

Fremgangsmåte:

Wasabimajones

  1. Rør majones sammen med wasabi etter smak, og tilsett så sesamfrø.

Agurksalat

  1. Del agurken på langs, fjern frøene med en teskje, og skjær så agurken i tynne skiver.
  2. Del chilien, skrap ut frøene og finhakk
  3. Hakk dillen.
  4. Bland agurk med chili, dill, limesaft og sesamolje.

Hurtigstekt tunfisk

  1. Pensle fisken med olje, og stek på en varm grill i 1-2 minutter på hver side - avhengig av tykkelsen på fisken.
  2. Dryss fisken med sesamfrø, og skjær den så i skiver.
  3. Finhakk chili og skjær vårløken.
  4. Topp den grillstekte tunfisken med chili, vårløk og thai-basilikum, og servér med agurksalat og wasabimajones.

LES OGSÅ