200305_christa_1.jpg
© bo-bedre.no

3 ideer til mat med mozzarella

Mozzarella in carozza
Dypp 2 skiver lyst brød raskt i melk, legg en skive mozzarella på den ene brødskiven og den andre oppå. Press sidene godt sammen. Snu sandwichen i mel og deretter i pisket egg. Stek den i smør eller olje, ca. 2 min på hver side.

Mozzarella caprese
Kjør olivenolje og en håndfull frisk basilikum i mikser. Legg et stort basilkumblad på hver tallerken. Ha en skive skåldet, flådd cocktailtomat inni. På toppen legger du en minimozzarella. Drypp den grønne oljen over og server mozzarellaen sammen med oliven som snacks eller forrett.

Mozzarella på lynpizza
Rist en skive italiensk landbrød pr. person, ca. 2 cm tykk. Brødet skal være mykt inni og sprøtt utenpå. Dekk med skiver av flådd tomat, oppå der igjen et par mozzarellaskiver og noen salte ansjosfileter. Kvern pepper over og grill til osten begynner å smelte.