Ny oppskrift på gammelt kjøkken

Kjøkkenet i den over 90 år gamle villaen fikk en moderne løsning og en tidløs innredning med messing og marmor, ispedd et vakkert nikk til fortiden.

Moderne og tidløst
© Andreas Mikkel Hansen

Da familien Tarp flyttet inn i en gammel villa fra 1926 nord for København, var det tydelig at kjøkkenet trengte en utskiftning. For familien var det viktig at deres nye kjøkken skulle passe inn i deres moderne liv og samtidig være tro mot husets stil.

Krukker og urteplanter er samlet i små stilleben og gjør at helheten føles ryddig, men personlig. Armaturet er fra Quooker.

Sosial og lekker løsning
© Andreas Mikkel Hansen

Etter å ha diskutert flere løsninger endte familien opp med å åpne opp veggen mellom kjøkkenet og spisestuen for å utnytte dagslyset best mulig og for å legge til rette for sosialt samvær på tvers av rommene. En avlang rekke små vinduer skiller de to rommene i taket, en vakker detalj inspirert av de høye vinduene med sprosser og et fint nikk til husets originale stil.

For å skape varme og kontrast til det ellers grafiske uttrykket valgte familien å hente frem den gylne fiskebeinsparketten i eik i spisestuen.

Her finner du en oversikt over vårens fineste møbler til spisestuen.

GamFratesis Beetle-stoler for Gubi plukker opp gråtonene i de italienske keramikk-flisene i marmorfinish på kjøkkenet, og er med på å binde de to sonene sammen. Med sine organiske former i myke tekstiler står stolene også i taktil kontrast til det minimalistiske spisebordet fra MDF Italia. De skulpturelle Aballs-pendlene i messing og glass er designet av Jaime Hayon for Parachilna.

Vakre gjentagelser
© Andreas Mikkel Hansen

Kjøkkenet i svartbeiset eik er tegnet som et elegant mørkt møbel, og er fra Multiform. Modellen heter LK, med horisontale skuffefronter hentet fra snekkerfirmaets Form 2-kolleksjon. Benkeplaten er i Nero Assoluto-granitt og går nesten i ett med de mørke kjøkkenfrontene.

BoligPluss har samlet10 tips til hvordan du lykkes med svart på kjøkkenet.

De store antrasittfargede gulvflisene fra Flisegalleriet bygger opp under det geometriske formspråket, mens det nydelige teppet fra Linie Design sørger for visuell hygge og lunhet under føttene. Rørpendlene i matt svart er fra Trizo21.

Gylne detaljer
© Andreas Mikkel Hansen

Messingdråpene som gir de hvite hyllene det lille ekstra er designet av huseieren. Et godt eksempel på personlig touch!

Husk å abonner på nyhetsbrevet vårt og få tilsendt inspirasjon og boligreportasjer to ganger i uken.

Lys marmor og mørk eik
© Andreas Mikkel Hansen

Det organiske spillet i de marmorerte flisene fra Flisegalleriet og skap-frontene i svartbeiset eik fra Multiform varmer opp det ellers minimalistiske uttrykket.

Her er fem vakre grunner til å velge marmor på kjøkkenet.

En lekker messingstøtte fra Raumgestalt holder kokebøkene på plass.