Kinesisk hoisinsauce giver dejlig smag til den langtidsstegte nakkesteg, der serveres på en salat. Klinker fra Dahl Studio, hvid keramiktallerken fra Lone Schubert, gedemælkekande fra Dora, vintagebestik samt vinglas fra Ferm Living.
Gladgris med asiatisk salat, puffet ris og hoisinsaus
4 personer
Vi langtidssteker et godt stykke svinekjøtt, findeler det og serverer det i en knasende sprø salat med puffet ris og hoisinsaus. Deilig uformelt og utrolig smakfullt.
Det skal du bruge:
Glad gris
- liten nakkefilet av svin
- salt og pepper
- 3 kvister frisk rosmarin eller timian
- 5 dl buljong hoisinsaus
Asiatisk salat
2 stk hjertesalat
1 hode rød salat
1 agurk
1 bunt vårløk
1 bunt frisk koriander
chilisaus
Poppede vilde ris
1 dl villris
olje til steking
*salt
Tilbehør
Slik gjør du:
Gladgris
- Sett stekeovnen på 120 grader.
- Krydre kjøttet med salt og pepper, og legg det i en ildfast form.
- Hakk deretter rosmarin eller timian og dryss det over kjøttet.
- Hell over buljongen, sett fatet i ovnen, og la kjøttet steke i 8–10 timer.
- Ta kjøttet ut av ovnen og findel det med to gafler. Tilsett litt av buljongen så kjøttet holder seg saftig.
- Bland til slutt inn hoisinsaus etter smak.
Asiatisk salat
- Skyll de to typene salat og slyng dem tørre.
- Skjær agurken på langs og fjern frøene med en teskje.
- Skjær agurken i skiver.
- Snitt vårløken, skyll korianderen og slyng den tørr.
Puffet villris
- Varm olje i en kjele og rist riskornene til de popper.
- Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over salt.
Anretning
- Bland de to salattypene med agurk og anrett på tallerkener eller et fat.
- Topp med gladgris, puffet ris, vårløk og koriander.
- Drypp over litt chilisaus og server eventuelt med godt brød.
TIPS
Sett kjøttet i ovnen om morgenen. Da er det ferdig når gjestene kommer. Får du kjøtt til overs, kan vi anbefale en sandwich fylt med pannestekt gladgris!