
Gratinert purre i butternutsaus
Annerledes og lekker måte å lage purre på.
Avpurre 8 stykk tynne (ca. 800 g)
hønsefond 1 l
BUTTERNUTSAUS:
butternutsquash 150 g, i små terninger
eggeplommer 2 stykk
parmesan 25 g, fi nrevet
salt grovt ½ ts
vårløk 2 ss, finhakket
rosmarin 1 ts, finhakket
svarte oliven, 16 20 stykk, f.eks. nicoise
makadamianøtter 16 20 stykk
kapers 2 ss
olivenolje 2 ss
Fjern de ytterste dekkbladene fra purren, og skyll dem slik at all jorden blir vasket ut. Legg purren i kokende hønsefond, og kok dem i ca. 6 min. Løft purren opp, og avkjøl dem i isvann. Kok hønse-purre-fonden inn til ca. 2 dl, så du har 1 dl til butternutsaus og 1 dl til sopptoast.
Kok squashterningene i 1 dl fond i ca. 15 min. Blend blandingen til den er glatt, vend inn eggeplommer, parmesan og olivenolje og smak til.
Del purren i fire. Hell butternutsausen over, og gratiner raskt med en gassbrenner eller under grillen i ovnen. Fordel deretter krydderurter, oliven, nøtter, kapers og noen dråper olivenolje.