Fantastisk Rabarbra-Vermouth-cocktail

Den perfekte velkomstdrikken en lun sommerkveld mikser du av søt, hjemmelagd rabarbrasirup, en god, tørr vermut og gin.

Rabarber-vermouth-cocktail
© Anders Schønnemann

Rabarbra-cocktail

Til 4 personer

Rabarbrasirup (2 dl)

Dette trenger du:

  • 200 g skrelt rabarbra
  • 3 dl vann
  • 100 g sukker

Rabarbra-cocktail

Dette trenger du:

  • 4 glass
  • 6 cl rabarbrasirup 12 cl gin
  • 12 cl tørr vermut
  • saft av 1⁄2 sitron
  • isbiter etter smak
  • 2 rabarbrastilker

Rabarbersirup

Slik gjør du:

  1. Skjær rabarbraen i små biter og ha dem i en kasserolle. Dekk til med vann, la koke i ca. 15 minutter.
  2. Sil av saften og hell den tilbake i kasserollen sammen med sukker.
  3. La rabarbrasaften koke i ca. 20 minutter, til den tykner – men ikke for mye.
  4. Hell den over på flaske. Blir den for tykk, kan du tynne den ut med litt vann.

Rabarbra-cocktail

Slik gjør du:

  1. Bland rabarbrasirup med gin og vermut, og smak til med sitronsaft.
  2. Server i glass med isbiter og rabarbrastilker skåret i tynne strimler.