Tilslørte bondepiker med bjørnebær og krem fraîche

De klassiske tilslørte bondepikene er løftet til nytt nivå med bjørnebær, mandler, rugbrødknas og krem fraîche.

© Tia Borgsmidt

Du kan med fordel lage eplemos og knas på forhånd dersom du skal servere denne desserten til gjester.

4 personer

Dette trenger du:

Eplemos med bjørnebær

  • 750 g epler, gjerne syrlige
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 1 dl vann
  • 75 g sukker
  • 100 g bjørnebær
  • RUGBRØDKNAS
  • 200 g rugbrød med frø
  • 50 g mandler
  • 2 ss brunt sukker

Krem fraîche

  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche

Slik gjør du:

Eplemos med bjørnebær

  1. Skrell eplene og skjær dem i båter.
  2. Fjern kjernehusene og skjær båtene i terninger.
  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap frøene ut i litt av sukkeret.
  4. Ha eplene i en kjele med vann og kok dem møre under lokk sammen med vaniljefrøsukkeret, og vaniljestangen.
  5. Ta lokket av gryten og kok inn væsken.
  6. Tilsett sukkeret og smak til.
  7. Avkjøl mosen før den blandes med bjørnebær.

Rugbrødknas

  1. Kjør rugbrød, mandler og brunt sukker i blenderen og fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir.
  2. Rist rugbrødet i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter til det er sprøtt.

Krem fraîche

  1. Pisk fløten til luftig krem og vend inn crème fraîche.
  2. Legg eplemos, rugbrødknas og krem fraîche lagvis i glass.