Sjokoladeterter med ganache

Her får du årets beste sjokoladeterter – sprø mørdeigsbunner fylt med myk sjokoladeganache. Kakene er enkle og fine og kan serveres til ettermiddagskaffen eller som dessert.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt
Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 terter

MØRDEIG

  • 30 g hvetemel
  • 4 g kakaopulver
  • 16 g melis
  • ¼ Knivsodd salt
  • 20 g smør
  • ½ ss kaldt vann

SJOKOLADEGANACHE

  • ½ dl kremfløte
  • 40 g mørk sjokolade
  • ¼ ts flaksalt

PYNT

  • Små rosmarinkvister
  • Melis

Slik gjør du

Mørdeig

  1. Ha hvetemel, kakao, melis og salt i en bolle. Smuldre smør i blandingen, og samle den med kaldt vann. Elt deigen raskt sammen. Pakk den i plastfilm, og legg den i kjøleskapet et par timer.
  1. Ta den ut av kjøleskapet, og kjevle den ut mellom to bakepapir. Stikk ut emner som passer til formene dine. Fordel deigen i smurte former. Pass på at deigen kommer godt opp langs kantene. Prikk deigen med gaffel, og legg formene i fryseren i cirka 30 minutter.
  1. Sett stekeovnen på 180 ºC varmluft. Ta formene ut av fryseren. Legg bakepapir og keramiske tertekuler eller tørre erter i formene.
  1. Bak bunnene i cirka 15 minutter. Fjern bakepapir og tertekulene. Bak et par minutter til hvis du synes det er nødvendig. Avkjøl tertebunnene.

Sjokoladeganache

  1. Hakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Ha fløten i en tykkbunnet kjele, og varm opp til kokepunktet. Hell varm fløte over sjokoladen, og rør forsiktig til all sjokoladen har smeltet.
  1. Fordel sjokoladeganachen på de bakte tertebunnene, la kakene stå og avkjøle seg et par timer.
  1. Pynt med rosmarin, og dryss melis over.