frisk og deilig dessert
© Anders Schønnemann

Syrlig og sprø sitronterte med estragonmarengs

Det er ingen som kan si nei takk til sprø mørdeigbunn og syrlig sitronkrem. Denne varianten har en hemmelig ingrediens som gjør den ekstra god!

8 terter

Dette trenger du:

MØRDEIG

  • 200 g hvetemel
  • 120 g kaldt smør i små terninger
  • 100 g melis
  • 1 lite egg

Slik gjør du:

  1. Ha mel i en bolle og smuldre i smøret.
  2. Tilsett melis og samle deigen med egget.
  3. Pakk deigen i plastfolie og legg den til avkjøling i ca. 1 time.
  4. Kjevle mørdeigen ut og stans den ut slik at den passer i størrelsen til 8 porsjonsformer.
  5. Fyll med bakepapir og tørkede erter.
  6. Forstek bunnene på 180 grader i midten av ovnen i 15 min. til de er gylne. Avkjøl bunnene.

SITRONKREM

  • 5 eggeplommer
  • 50 g sukker
  • ½ dl sitronsaft
  • revet skall av 1 sitron
  • 75 g smør

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og skall i en kjele og kok opp under svak varme, mens det piskes i kremen til den tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl til væsken er fingervarm. Rør smøret inn i kremen til den blir tykk og kremet. Fordel sitronkremen på de stekte tertebunnene.

ESTRAGONMARENGS

  • 3 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 150 g sukker
  • 2 ss finhakket, frisk estragon

Slik gjør du:

  1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft og sukker litt etter litt, mens du fortsatt piskes til en stiv marengs.
  2. Tilsett så hakket estragon.
  3. Fordel marengs i en sprøytepose og lag en topp over tertene.
  4. Brenn toppen med en brenner og server.