Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Sitronterte er desserten som alle liker!

Det er ingen som kan si nei takk til sprø mørdeigbunn og syrlig sitronkrem. Denne varianten har en hemmelig ingrediens som gjør den ekstra god!

frisk og deilig dessert

© Anders Schønnemann

8 terter

Dette trenger du:

MØRDEIG

200 g hvetemel

120 g kaldt smør i små terninger

100 g melis

1 lite egg

Slik gjør du:

Ha mel i en bolle og smuldre i smøret.
Tilsett melis og samle deigen med egget. Pakk deigen i plastfolie og legg den til avkjøling i ca. 1 time. Kjevle mørdeigen ut og stans den ut slik at den passer i størrelsen til 8 porsjonsformer. Fyll med bakepapir og tørkede erter. Forstek bunnene på 180 grader i midten av ovnen i 15 min. til de er gylne. Avkjøl bunnene.

SITRONKREM

5 eggeplommer

50 g sukker

½ dl sitronsaft

revet skall av
1 sitron

75 g smør

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og skall i en kjele og kok opp under svak varme, mens det piskes i kremen til den tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl til væsken er fingervarm. Rør smøret inn i kremen til den blir tykk og kremet. Fordel sitronkremen på de stekte tertebunnene.

ESTRAGON**MARENGS**

3 eggehviter

1 ts sitronsaft

150 g sukker

2 ss finhakket, frisk estragon

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft og sukker litt etter litt, mens du fortsatt piskes til en stiv marengs. Tilsett så hakket estragon. Fordel marengs i en sprøytepose og lag en topp over tertene. Brenn toppen med en brenner og server.

Metallfat fra House Doctor, skjeer fra Gense.

Relaterte artikler