© Tia Borgsmidt

Rullekake med marsipantrekk, rabarbra og vaniljesmørkrem

Denne rullekaken er langt fra den tradisjonelle utgaven vi er vant til.

Dette er luksusutgaven av rullekake. Luftig sukker-brødbunn som skjuler et deilig rabarbra- og jordbærfyll, og til slutt skal kaken trekkes med marsipan og toppes med vaniljesmørkrem.

Rullekake med marsipantrekk, rabarbra og vaniljesmørkrem

Du trenger

Sprøytepose med tut

Kaken er til ca. 6-8 personer

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kake

Rabarbra og jordbærkompott

  • 400 g renset rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 250 g sukker

Sukkerbrødbunn

  • 8 store egg
  • 240 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 120 g potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • Litt sukker

Marsipantrekk

  • 600 g marsipan
  • 300 g melis
  • 70 g glukosesirup

Vaniljesmørkrem

  • 300 g smør
  • 2 vaniljestang
  • 150 g melis
  • Bringebærstøv

Sånn gjør du

Rabarbra og jordbærkompott

• Skjær rabarbraen i 1 centimeter tykke biter. Rens jordbærene, og del dem i mindre biter.

• Ha rabarbra og jordbær i en kjele sammen med sukkeret, og kok på svak varme i cirka 10 minutter.

• Avkjøl kompotten, og jevn den med en stavmikser. Sett den kjøleskapet, slik at kompotten blir helt kald.

Sukkerbrødbunn

• Sett stekeovnen på 180 oC.

• Bruk en håndmikser, og pisk egg og sukker hvitt og skummende.

• Bland hvetemel, potetmel og bakepulver, og sikt det over eggemassen. Vend melet forsiktig inn, pass på at luften som er pisket inn i eggene, ikke slås ut.

• Fordel røren på et stekebrett med bakepapir, og bak i 8–10 minutter, til den er gyllen i toppen. Vend bunnen over på et bakepapir drysset med sukker. La den ligge litt før du trekker papiret forsiktig av.

Marsipantrekk

• Elt ingrediensene til marsipantrekket sammen i en kjøkkenmaskin med deigkrok.

Vaniljesmørkrem

• Bruk en håndmikser, og pisk smøret mykt. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av melisen.

• Ha vaniljesukker og melis i bollen med smøret, og pisk til en jevn krem.

• Fyll kremen i en sprøytepose med tut.

Rullekake

• Fordel rabarbra- og jordbærkompotten på sukkerbrødbunnen, og rull den stramt og forsiktig sammen.

• Dryss melis på et bord, og kjevle ut marsipanen.

• Legg marsipanen forsiktig over rullekaken, og rull den rundt.

• Legg kaken i kjøleskapet et par timer.

Servering

Legg rullekaken på et fat, sprøyt vaniljesmørkrem på toppen, og dryss bringebærstøv over.