Rabarbra og jordbærkompott
• Skjær rabarbraen i 1 centimeter tykke biter. Rens jordbærene, og del dem i mindre biter.
• Ha rabarbra og jordbær i en kjele sammen med sukkeret, og kok på svak varme i cirka 10 minutter.
• Avkjøl kompotten, og jevn den med en stavmikser. Sett den kjøleskapet, slik at kompotten blir helt kald.
Sukkerbrødbunn
• Sett stekeovnen på 180 oC.
• Bruk en håndmikser, og pisk egg og sukker hvitt og skummende.
• Bland hvetemel, potetmel og bakepulver, og sikt det over eggemassen. Vend melet forsiktig inn, pass på at luften som er pisket inn i eggene, ikke slås ut.
• Fordel røren på et stekebrett med bakepapir, og bak i 8–10 minutter, til den er gyllen i toppen. Vend bunnen over på et bakepapir drysset med sukker. La den ligge litt før du trekker papiret forsiktig av.
Marsipantrekk
• Elt ingrediensene til marsipantrekket sammen i en kjøkkenmaskin med deigkrok.
Vaniljesmørkrem
• Bruk en håndmikser, og pisk smøret mykt. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av melisen.
• Ha vaniljesukker og melis i bollen med smøret, og pisk til en jevn krem.
• Fyll kremen i en sprøytepose med tut.
Rullekake
• Fordel rabarbra- og jordbærkompotten på sukkerbrødbunnen, og rull den stramt og forsiktig sammen.
• Dryss melis på et bord, og kjevle ut marsipanen.
• Legg marsipanen forsiktig over rullekaken, og rull den rundt.
• Legg kaken i kjøleskapet et par timer.
Servering
Legg rullekaken på et fat, sprøyt vaniljesmørkrem på toppen, og dryss bringebærstøv over.