
Rabarbraterte med brent marengs
Rabarbra smaker av norsk sommer og det gjør denne terten også! Gjør som her og lag små, individuelle terter, eller lag én stor til å dele.
AvGitte Heidi Rasmussen
Rabarbraterte med brent marengs
6-8 personer
Dette trenger du
Tertebunn
- 150 g hvetemel
- 75 g mandelmel
- 80 g melis
- 125 g smør
- 2 eggeplommer
Rabarbrakompott
- ½ kg rabarbra, renset og i biter
- ½ vaniljestang
- 200 g sukker
- 2 ts maisenna
Sitronmarengs
- saften fra ½ sitron
- 250 g sukker
- 2 eggehvite
Slik gjør du
- Bland hvetemel, mandelmel og melis. Smuldre smøret i blandingen, og arbeid sammen deigen med eggeplommene. La deigen hvile 30 min. i kjøleskapet, og kjevle den ut så den passer til 1 stor eller 6 små terteformer.
- Legg bakepapir innvendig i formene, og fyll opp med tørkede bønner eller erter, så sidene ikke glir ned under steking. Stek tertebunnene i 15 min. nederst i ovnen på 200 °C.
- Kok sakte opp rabarbra, vanilje, sukker, maisenna og litt vann, og la det småkoke i 3–4 min.
- Kok opp sitronsaft og sukker til sukkeret er helt oppløst. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkerlaken litt om gangen mens du pisker til en luftig og seig marengs. Ha marengsen i sprøytepose.
- Fordel rabarbrakompotten i de forstekte tertebunnene og topp med marengs. Brenn marengsen med en gassbrenner, og server.