Rabarbraterte med brent marengs

Rabarbra smaker av norsk sommer og det gjør denne terten også! Gjør som her og lag små, individuelle terter, eller lag én stor til å dele.

Rabarbraterte med brent marengs

6-8 personer

Dette trenger du

Tertebunn

  • 150 g hvetemel
  • 75 g mandelmel
  • 80 g melis
  • 125 g smør
  • 2 eggeplommer

Rabarbrakompott

  • ½ kg rabarbra, renset og i biter
  • ½ vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 2 ts maisenna

Sitronmarengs

  • saften fra ½ sitron
  • 250 g sukker
  • 2 eggehvite

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, mandelmel og melis. Smuldre smøret i blandingen, og arbeid sammen deigen med eggeplommene. La deigen hvile 30 min. i kjøleskapet, og kjevle den ut så den passer til 1 stor eller 6 små terteformer.
  2. Legg bakepapir innvendig i formene, og fyll opp med tørkede bønner eller erter, så sidene ikke glir ned under steking. Stek tertebunnene i 15 min. nederst i ovnen på 200 °C.
  3. Kok sakte opp rabarbra, vanilje, sukker, maisenna og litt vann, og la det småkoke i 3–4 min.
  4. Kok opp sitronsaft og sukker til sukkeret er helt oppløst. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkerlaken litt om gangen mens du pisker til en luftig og seig marengs. Ha marengsen i sprøytepose.
  5. Fordel rabarbrakompotten i de forstekte tertebunnene og topp med marengs. Brenn marengsen med en gassbrenner, og server.

LES OGSÅ