Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Popcorn Creme Caramel

Karamellisert popcorn på toppen gir et knasende og overraskende element til den syndige desserten.

Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost

Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost

Popcorn Creme Caramel

8 stk.

Denne desserten kombinerer noen av mine absolutte favorittelementer når det kommer til det søte kjøkken; den klassiske franske creme caramel og karamelpopcorn.

Dette trenger du:

Popcorn

  • 1/2 dl solsikkeolje
  • 1 dl popcorn

Karamell

  • 200 gram sukker
  • Saft av 1/2 sitron

Popcorn creme caramel

  • 30 gram popcorn
  • 5 dl helmelk
  • 1 dl fløte (38%)
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 75 gram sukker

Karamell popcorn

  • 1 liter popcorn
  • 140 gram sukker
  • 20 gram sirup
  • 30 gram smør, stuetemperert
  • 1/2 tsk natron
  • Et dryss havsalt

Slik gjør du:

Popcorn

  1. Tilbered popcornene i oljen som beskrevet på pakken.
  2. Hell de ferdige popcornene over i en skål.

Popcorn creme caramel

  1. Still 8 små souffléformer frem.
  2. Lag karamell; smelt sukkeret i en kasserolle ved middels varme.
  3. Sørg for at alt sukkeret smelter jevnt.
  4. Rør rundt hvis det holder på å brenne seg.
  5. Ta kasserollen av varmen og tilsett sitronsaften.
  6. Rør rundt til karamellen er jevn.
  7. Hell straks karamellen i souffléformene. Sett de til side.
  8. Ta 30 gram av de nypoppede popcornene og legg de i en blender sammen med melken.
  9. Lad det trekke i 15 minutter.
  10. Blend melken i 30 sekunder.
  11. Sil massen gjennom en finmasket sil.
  12. Varm ovnen opp til 150 C varmluft.
  13. Mål opp 4 dl popcornmelk og tilføy melken til en kasserolle sammen med fløte.
  14. Varm melkefløten til kokepunktet.
  15. Pisk egg og sukker til de er lyse og skummende.
  16. Hell den varme melkefløten i eggemassen under konstant omrøring.
  17. Hell kremen i souffléformene.
  18. Bak dem i et vannbad i 30 minutter.
  19. De er ferdige når det ikke lengere sitter fast krem når man stikker en spiss kniv i dem.
  20. Sett de ferdige cremene i kjøleskapet og la de kjøle helt av i min. 4-6 timer.

Karamell popcorn

  1. Hell popcornene i en stor skål.
  2. Smelt sukker og sirup i en kasserolle.
  3. Ta gryten av varmen og tilsett smøret i 3 omganger mens du rører.
  4. Sil natron i karmellen og pisk karamellen sammen til den er jevn.
  5. Hell karamellen over popcornene og vend det sammen med en slikkepott som tåler varme.
  6. Fortsett med at vende popcornene med noen minutters mellemrom inntil de er avkjølt.
  7. Smak til med salt.

Servering

  1. Bruk en skarp kniv til å løsne kanten på creme caramelene og vend dem ut på en tallerken.
  2. Pynt med karamelpopcorn.
Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost