Plommeterter med mascarponekrem

Her får du en lekker oppskrift på en syndig dessert som hyller de norske plommene.

Blommetærte dessert med mascarponecreme
© Anders Schønnemann

Desserten hyller de norske plommene, og er her servert på en mørdeigsbunn

Plommeterter med mascarponekrem

8-10 små terter

Desserten består av små mørdeigsterter toppet med bakte plommer og en søt mascarponekrem. Både mørdeig, krem og plommer kan tilberedes før gjestene kommer, og anrettes rett før servering.

Ingredienser:

Mørdeig

  • 200 g hvetemel
  • 75 g melis
  • 100 g smør
  • 2 eggeplommer

Bakte plommer

  • 500 g bakte plommer
  • 2 ss sukker

Mascarponekrem

  • 1 dl kremfløte
  • 1 beger mascarpone-ost
  • 2 ss melis
  • revet skall av 1 sitron
  • kornblomster til pynt

Slik gjør du:

Mørdeig

  1. Bland hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret.
  2. Ha i eggeplommene og samle deigen. Legg den i kjøleskapet i ca. 1 time. 3.Rull mørdeigen ut på et meldrysset bord og stikk ut rundinger som passer til formene dine. 4.Ha deigen i smurte former, legg bakepapir oppå og topp med et lag tørkede erter. 5.Stek dem gylne på 180 grader i ca. 10 minutter. 6.Fjern bakepapiret og ertene og avkjøl bunnene.

Bakte plommer

  1. Skyll plommene, del dem i to, fjern steinene og del hver halvdel i to.
  2. Bland med sukker og legg på en stekeplate med bakepapir.
  3. Stek plommene på 180 grader i ca. 20 minutter.

Maskarponekrem

  1. Pisk fløten til krem og rør den sammen med mascarpone, siktet melis og sitronskall.
  2. Fyll tertene med bakte plommer og topp med mascarponekrem.
  3. Pynt med kornblomster.