Desserten hyller de norske plommene, og er her servert på en mørdeigsbunn
Plommeterter med mascarponekrem
8-10 små terter
Desserten består av små mørdeigsterter toppet med bakte plommer og en søt mascarponekrem. Både mørdeig, krem og plommer kan tilberedes før gjestene kommer, og anrettes rett før servering.
Ingredienser:
Mørdeig
200 g hvetemel
75 g melis
100 g smør
2 eggeplommer
Bakte plommer
500 g bakte plommer
2 ss sukker
Mascarponekrem
1 dl kremfløte
1 beger mascarpone-ost
2 ss melis
revet skall av 1 sitron
kornblomster til pynt
Slik gjør du:
Mørdeig
Bland hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret.
Ha i eggeplommene og samle deigen. Legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
3.Rull mørdeigen ut på et meldrysset bord og stikk ut rundinger som passer til formene dine.
4.Ha deigen i smurte former, legg bakepapir oppå og topp med et lag tørkede erter.
5.Stek dem gylne på 180 grader i ca. 10 minutter.
6.Fjern bakepapiret og ertene og avkjøl bunnene.
Bakte plommer
Skyll plommene, del dem i to, fjern steinene og del hver halvdel i to.
Bland med sukker og legg på en stekeplate med bakepapir.
Stek plommene på 180 grader i ca. 20 minutter.
Maskarponekrem
Pisk fløten til krem og rør den sammen med mascarpone, siktet melis og sitronskall.
Fyll tertene med bakte plommer og topp med mascarponekrem.