Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Ostekake med Aperol

Vi har omdannet trenddrinken Aperol Spritz til en deilig, kremet ostekake med en nydelig og fargerik gele.

© Helle Helle Kjems

Ostekake med Aperol

Til ca. 8 personer

Dette trenger du:

Bunn

  • 300 g digestive kjeks
  • 110 g smør

Fyll

  • 400 gram kremost naturell
  • 150 gram mascarpone (kan erstattes med 150 gram kremost)
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram melis
  • 2 usprøytede appelsiner

Aperol-gelé

  • 1 dl Aperol
  • 2½ dl prosecco
  • 2 spiseskjeer sukker
  • ½ dl Farris
  • 8 gelatinplater

Forslag til pynt

  • Pikekyss
  • Appelsinskiver
  • Revet appelsinskall

Slik gjør du:

Bunn

  1. Smør en springform (20-24 cm i diameter).
  2. Knus kjeksene i en frysepose eller ved hjelp av en food processor.
  3. Smelt smøret ved lav varme og rør sammen med kjeksene.
  4. Fordel kjeksmassen i formen - prøv å få overflaten så jevn som mulig. Vær forsiktig med å trykke bunnen for hardt ned, da dette gjør bunnen vanskelig å skjære i.
  5. Sett i fryser eller kjøleskap.

Fyll

  1. Riv skallet av appelsinene. Spar den ene av appelsinene til geléen.
  2. Pisk mascarpone, kremost, appelsinskall og melis til en luftig krem.
  3. Pisk kremfløten til krem.
  4. Rør sammen ostekrem og krem forsiktig sammen med store bevegelser.
  5. Den ferdige massen bres deretter over kjeksbunnen. Bruk en slikkepott til å gjøre overflaten så jevn som mulig.

Aperol-gelé

  1. Legg gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann. De skal stå i ca. 10 minutter.
  2. Bland Aperol, prosecco, sukker, Farris og saften fra appelsinen du ikke brukte i fyllet.
  3. Varm 1 dl av Aperol-blandingen i en gryte.
  4. Klem gelatinplatene fri for vann, og rør platene ut i den varme blandingen til de er helt oppløst.
  5. Tilsett resten av Aperol-blandingen og ta gryten av varmen.
  6. La blandingen kjøles ned i 5-10 minutter.
  7. Hell deretter den ferdige Aperol-blandingen forsiktig i formen over den stivnede ostekremen.
  8. Sett kaken på kjøl til geleen har stivnet. Dette tar minst to timer.
  9. Løsne kaken fra formen og pynt den.

Velbekomme!

© Helle Helle Kjems

Relaterte artikler