
Ostekake med Aperol
Vi har omdannet trenddrinken Aperol Spritz til en deilig, kremet ostekake med en nydelig og fargerik gele.
Av — 08. april 2020Ostekake med Aperol
Til ca. 8 personer
Dette trenger du:
Bunn
- 300 g digestive kjeks
- 110 g smør
Fyll
- 400 gram kremost naturell
- 150 gram mascarpone (kan erstattes med 150 gram kremost)
- 2 dl kremfløte
- 150 gram melis
- 2 usprøytede appelsiner
Aperol-gelé
- 1 dl Aperol
- 2½ dl prosecco
- 2 spiseskjeer sukker
- ½ dl Farris
- 8 gelatinplater
Forslag til pynt
- Pikekyss
- Appelsinskiver
- Revet appelsinskall
Slik gjør du:
Bunn
- Smør en springform (20-24 cm i diameter).
- Knus kjeksene i en frysepose eller ved hjelp av en food processor.
- Smelt smøret ved lav varme og rør sammen med kjeksene.
- Fordel kjeksmassen i formen - prøv å få overflaten så jevn som mulig. Vær forsiktig med å trykke bunnen for hardt ned, da dette gjør bunnen vanskelig å skjære i.
- Sett i fryser eller kjøleskap.
Fyll
- Riv skallet av appelsinene. Spar den ene av appelsinene til geléen.
- Pisk mascarpone, kremost, appelsinskall og melis til en luftig krem.
- Pisk kremfløten til krem.
- Rør sammen ostekrem og krem forsiktig sammen med store bevegelser.
- Den ferdige massen bres deretter over kjeksbunnen. Bruk en slikkepott til å gjøre overflaten så jevn som mulig.
Aperol-gelé
- Legg gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann. De skal stå i ca. 10 minutter.
- Bland Aperol, prosecco, sukker, Farris og saften fra appelsinen du ikke brukte i fyllet.
- Varm 1 dl av Aperol-blandingen i en gryte.
- Klem gelatinplatene fri for vann, og rør platene ut i den varme blandingen til de er helt oppløst.
- Tilsett resten av Aperol-blandingen og ta gryten av varmen.
- La blandingen kjøles ned i 5-10 minutter.
- Hell deretter den ferdige Aperol-blandingen forsiktig i formen over den stivnede ostekremen.
- Sett kaken på kjøl til geleen har stivnet. Dette tar minst to timer.
- Løsne kaken fra formen og pynt den.
Velbekomme!