© STINE CHRISTIANSEN

Kirsebæris

Norske kirsebær er i verdensklasse. Bruk sure kirsebær og ikke søte moreller til denne isen – det gir det beste resultatet!

Kirsebæris

1 liter - 6 til 8 kjeks

Dette trenger du

  • 500 g sure kirsebær uten stein
  • 100 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g smeltet mørk sjokolade
  • 8 iskjeks

Slik gjør du

  1. Dryss sukker over kirsebærene, og la dem trekke i 30 min. Kjør dem i blenderen.
  2. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til en luftig eggedosis. Varm fløten opp til kokepunktet. Hell den langsomt i eggeblandingen, mens du pisker. Varm blandingen opp under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke.
  3. Rør i bærene og sett iskremen til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller i en bolle i fryseren – rør om av og til. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp toppen på iskjeksene i sjokolade.
  4. Ha 2–3 kuler kirsebæris i hver kjeks, og server.