
Kirsebæris
Norske kirsebær er i verdensklasse. Bruk sure kirsebær og ikke søte moreller til denne isen – det gir det beste resultatet!
AvGitte Heidi Rasmussen
Kirsebæris
1 liter - 6 til 8 kjeks
Dette trenger du
- 500 g sure kirsebær uten stein
- 100 g sukker
- 6 eggeplommer
- 75 g sukker
- ½ vaniljestang
- 5 dl kremfløte
- 100 g smeltet mørk sjokolade
- 8 iskjeks
Slik gjør du
- Dryss sukker over kirsebærene, og la dem trekke i 30 min. Kjør dem i blenderen.
- Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til en luftig eggedosis. Varm fløten opp til kokepunktet. Hell den langsomt i eggeblandingen, mens du pisker. Varm blandingen opp under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke.
- Rør i bærene og sett iskremen til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller i en bolle i fryseren – rør om av og til. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp toppen på iskjeksene i sjokolade.
- Ha 2–3 kuler kirsebæris i hver kjeks, og server.