Kanelsnurrer - lær teknikken
Claus Meyer, en av Danmarks største matpersonligheter, deler sin fantastiske oppskrift på kanelknuter. Se hvordan du snurrer dem trinn-for-trinn.
AvKanelsnurrer
Ca. 12 stk.
FYLL
Dette trenger du:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 5 g kanel*
Slik gjør du:
1 Rør ingrediene sammen.
2 Hell fyllet i en beholder med lokk, og la den stå på benken til du skal bruke den.
DEIG
Dette trenger du:
- 5 dl kald helmelk
- 50 g gjær
- 1 egg
- 1 kg hvetemel
- 150 g sukker
- 10 g salt
- 15 g kardemomme
- 150 g smør
- Egg til pensling *
Slik gjør du:
1 Hell melken i en bakebolle og ha gjæren i den kalde melken. Rør til gjæren er helt oppløst.
2 Rør egget inn i væsken, og ha alle de tørre ingrediensene i bollen.
3 Sett bollen i kjøkkenmaskinen med eltekroken, og elt på lav hastighet i ca. 8 minutter til du har en glatt og fast deig.
4 Skjær opp det kalde smøret i små terninger og ta smøret oppi bollen.
5 Elt på lav hastighet i ca. 8 minutter til smøret er eltet helt inn, og deigen er blank og fast.
6 Hell deigen ut på et melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 60 x 30 cm.
SLIK SNURRER DU DEIGEN: