Iskaffe på pinne med fløte på toppen

Det er lite som er så forfriskende som iskaffe når temperaturen stiger. Iskaffe på pinne er dermed en god ide!

Iskaffe på pinne
Her kommer et regnstykke: Hva blir pinneis + iskaffe? Svaret: SOMMER!

Når sommeren melder seg, er det tid for iskaffe på pinne. Denne oppskriften kan kan lage i forskjellig styrke og med forskjellige grader av sødme. Du kan også tilføre lekre essenser, akkurat som man gjør i vanlig iskaffe.

Iskaffe med fløtetopp
Denne oppskriften på iskaffe-på-pinne er fra The View from Great Island, og er den i sterke delen av smaksskalaen. Foretrekker du en søtere iskaffe, må du gjerne tilsette ekstra sukker eller kaffe-essens.

Tvisten på denne pinneisen med kaffesmak er dens utseende: pinneisen har en isbergtopp som ser både elegant og relevant ut. Din iskaffe-på-pinne kan også få samme look. Det krever bare litt timing!

Iskaffe-på-pinne
© Getty Images

Dette trenger du
3 ½ desiliter kald, sterk kaffe
1 ¼ desiliter kremfløte til kaffeblandingen
½ desiliter kremfløte til de hvite toppene på ispinnen

Målene her er omtrentlige. Det handler om å finne den miksen av kaffe, fløte og sukker som passer deg og dine gjester. Til den hvite tuppen brukes utelukkende kremfløte med sukker - uten kaffen.

Slik gjør du
Tilsett sukker til en halv desiliter kremfløte, og bland til sukkeret er helt oppløst.
Hell litt av den søte kremfløten i bunnen av hver ispinne-form.
Frys formene til fløten har fått fast form. Det tar ca. en time.
Bland kaffen sammen med kremfløten og tilsett sukker. Rør sammen til sukkeret er helt oppløst. Tilsett mer kaffe hvis du syntes røren er for søt - og mer sukker hvis den ikke er søt nok.
Avkjøl blandingen i kjøleskapet.
Hell deretter den avkjølte blandingen ned i ispinne-formene. Fyll formene helt.
Dytt ispinner ned i røren.
Sett ispinnen inn i fryseren.
Spis pinneisen etter 4-5 timer eller dagen derpå.

Kilde: theviewfromgreatisland.com

LES OGSÅ