– Gjestene kommer seg aldri ut i stua

Anne Mette og Jesper tredoblet kjøkkenarealet sitt og fikk endelig plass til hele storfamilien. Før hadde de ikke engang spiseplass!

Lyst og trivelig allrom
© Andreas Mikkel Hansen

Før var kjøkkenet trangt og mørkt. Nå er det blitt så stort, lyst og hyggelig at gjestene sjelden rekker å ta turen videre ut i stuen. Det var nok av kvadratmetre å ta av da Anne Mette og Jesper Hasbirk ønsket seg en utvidelse av sitt lille kjøkken.

Det nye kjøkkenet er blitt til ved å ta i bruk et soverom, en mellomgang samt det gamle kjøkkenet. Resultatet er blitt et stort, lyst og trivelig allrom på 40 kvadratmeter.

Kjøkkenet har utgang til balkongen, der paret spiser når været tillater det. Ellipse-spisebordet fra Fritz Hansen er designet av Piet Hein, Bruno Mattson og Arne Jacobsen.

Stolene er Arne Jacob-sens Syveren og Mauren, designet for Fritz Hansen. Arne Jacobsen har også designet PH-lampene over spisebordet – disse er en jubileumsutgave.

Stueaktig atmosfære
© Andreas Mikkel Hansen

– Mannen min lager maten her i huset, og kjøkkenet er et arbeidssted. Men det er også der vi samler venner og familie, så vi ville gi det nye rommet en stueaktig atmosfære. Derfor har vi valgt en innredning i røkt eik uten grep – det er varmt og mørkt, og skaper en hyggelig stemning, mener Anne Mette Hasbirk.

Benkeplatens ekstra bredde gir plass til barstolene 33D fra Gubi, designet av Komplot Design. Smarte hyller gjør kaffekoppene lett tilgjengelig, mens kjøkkenstigen er både funksjonell og skulpturell.

Hele familien til middag
© Andreas Mikkel Hansen

– Det gamle kjøkkenet hadde ikke engang spiseplass, så vi ville heller gi avkall på et ekstra soverom, slik at vi fikk plass til å samle familien til middag. Med tre voksne barn, svigerbarn og seks barnebarn trenger vi god plass rundt bordet, sier Anne Mette.

Et ekstra høyskap ved enden av benkeplaten har plass til servise. Kjøkkenredskaper og annet som er hyppig i bruk er plassert i fine marmorkrukker. Benkeplaten i corian utgjør en skarp kontrast til den mørke innredningen.

Leilighetens hjerte
© Andreas Mikkel Hansen

Kjøkkenet er åpent mot flere andre rom i boligen, noe som gjør rommet til et skikkelig midtpunkt.

– Målet var å skape et rom med flere funksjoner, som fungerte som et samlingspunkt og et hjerte i leiligheten, forklarer kjøkkenarkitekt Lene Halse fra Multiform, som står bak utbyggingen.

Innredningen fra Multiform er i røkt eik, og er uten grep for å gi mer møbelpreg. Armaturet er Quooker Fusion i patinert messing. Tekannen er fra Stelton.