© Tia Borgsmidt Drinker Sommerdrink: Rabarbara-breezer Bruk sesongens rabarbra i en frisk og deilig velkomstdrink med et hint av basilikum. Av Lone Kjær — 09. juni 2025 drinks Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 drinker + Rabarbarasaft ca. 1 ¼ liter 250 g rensede rabarbrastilker 150 g bringebær ½ sitron 200 g lyst rørsukker 4 stilker basilikum 4 dl vann Rabarbra-breezer 1 dl rabarbrasaft 4 cl vodka 2 dl kullsyreholdig vann Isbiter Friske basilikumblader til pynt Slik gjør du: Rabarbrasaft • Skyll rabarbraen og skjær den i biter.• Skyll og rens bringebærene. Skjær sitronen i skiver.• Ha rabarbra, bringebær, sitronskiver og rørsukker i en stor kjele, og hell over vannet.• Kok opp på svak varme, og la det småkoke i ca. 30 minutter.• Ta kjelen av varmen.• Tilsett basilikum og la saften trekke i ca. 1 time.• Sil saften gjennom et saftklede eller kjøkkenhåndkle, og hell den over i en steril flaske.Rabarbra-breezer Fordel rabarbrasaft, vodka, kullsyrevann og isbiter i glass. Topp med friske basilikumblader og server straks. Oppbevarer du saften på godt rengjort flaske, holder den seg fint i kjøleskapet en ukes tid. I skandinavia feirer vi de lyse nettene med gode middager og mange selskaper. Glass fra The Table Project og privateid serveringsfat. © Tia Borgsmidt LES OGSÅ Drinker En boblende drink med smak av rabarbra Drinker En fruktig drink laget på grapefrukt, lime og rosmarin Håndplukket til deg Drinker Oppskrift på pære-bellini Drinker 3 oppskrifter på forfriskende urtevann Drinker 10 velsmakende velkomstdrinker Drinker Velkomstdrink: Sparkling margarita Drinker Vinterdrink: White Martini Drinker De 9 beste drinker med champagne til nyttårsfesten