Sommer drink
© Tia Borgsmidt

Sommerdrink: Rabarbara-breezer

Bruk sesongens rabarbra i en frisk og deilig velkomstdrink med et hint av basilikum.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 drinker

Rabarbarasaft ca. 1 ¼ liter

  • 250 g rensede rabarbrastilker
  • 150 g bringebær
  • ½ sitron
  • 200 g lyst rørsukker
  • 4 stilker basilikum
  • 4 dl vann

Rabarbra-breezer

  • 1 dl rabarbrasaft
  • 4 cl vodka
  • 2 dl kullsyreholdig vann
  • Isbiter
  • Friske basilikumblader til pynt

Slik gjør du:

Rabarbrasaft

• Skyll rabarbraen og skjær den i biter.

• Skyll og rens bringebærene. Skjær sitronen i skiver.

• Ha rabarbra, bringebær, sitronskiver og rørsukker i en stor kjele, og hell over vannet.

• Kok opp på svak varme, og la det småkoke i ca. 30 minutter.

• Ta kjelen av varmen.

• Tilsett basilikum og la saften trekke i ca. 1 time.

• Sil saften gjennom et saftklede eller kjøkkenhåndkle, og hell den over i en steril flaske.

Rabarbra-breezer

Fordel rabarbrasaft, vodka, kullsyrevann og isbiter i glass. Topp med friske basilikumblader og server straks.

Oppbevarer du saften på godt rengjort flaske, holder den seg fint i kjøleskapet en ukes tid.

Sommer drink

I skandinavia feirer vi de lyse nettene med gode middager og mange selskaper. Glass fra The Table Project og privateid serveringsfat.

© Tia Borgsmidt

LES OGSÅ