© Tia Borgsmidt Drinker Sommerdrink: Rabarbara-breezer Bruk sesongens rabarbra i en frisk og deilig velkomstdrink med et hint av basilikum. Av Lone Kjær — 09. juni 2025 drinks Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 drinker + Rabarbarasaft ca. 1 ¼ liter 250 g rensede rabarbrastilker 150 g bringebær ½ sitron 200 g lyst rørsukker 4 stilker basilikum 4 dl vann Rabarbra-breezer 1 dl rabarbrasaft 4 cl vodka 2 dl kullsyreholdig vann Isbiter Friske basilikumblader til pynt Slik gjør du: Rabarbrasaft • Skyll rabarbraen og skjær den i biter.• Skyll og rens bringebærene. Skjær sitronen i skiver.• Ha rabarbra, bringebær, sitronskiver og rørsukker i en stor kjele, og hell over vannet.• Kok opp på svak varme, og la det småkoke i ca. 30 minutter.• Ta kjelen av varmen.• Tilsett basilikum og la saften trekke i ca. 1 time.• Sil saften gjennom et saftklede eller kjøkkenhåndkle, og hell den over i en steril flaske.Rabarbra-breezer Fordel rabarbrasaft, vodka, kullsyrevann og isbiter i glass. Topp med friske basilikumblader og server straks. Oppbevarer du saften på godt rengjort flaske, holder den seg fint i kjøleskapet en ukes tid. I skandinavia feirer vi de lyse nettene med gode middager og mange selskaper. Glass fra The Table Project og privateid serveringsfat. © Tia Borgsmidt LES OGSÅ Drinker En boblende drink med smak av rabarbra Drinker En fruktig drink laget på grapefrukt, lime og rosmarin Håndplukket til deg Drinker Årets beste alternativ til gløgg Drinker Oppskrift på klassisk margarita med appelsin og vanilje Drinker Oppskrift på pære-bellini Drinker Oppskrift på Christmas Cherry Fizz Drinker En forfriskende julespritz Drinker 3 oppskrifter på forfriskende urtevann