Dessert Isbar med pistasj og sjokolade Pistasj og sjokolade kler hverandre - en god, klassisk kombinasjon. Av Gitte Heidi Rasmussen — 19. juli 2019 © Stine Christiansen Isbar med pistasj og sjokolade 12-16 stk. Dette trenger du: Sjokoladekakebunn 100 g smeltet smør 125 g mørk sjokolade 2 egg 125 g sukker 100 g hvetemel 2 ss kakao 1 ts bakepulver Sjokoladeis 2 egg 100 g sukker 125 g smeltet mørk sjokolade 5 dl kremfløte Pistajis 4 eggeplommer 150 g sukker 1 vaniljestang 100 g pistasj 1 dl helmelk 5 dl kremfløte Pynt Pistasjnøtter Slik gjør du: Smelt smør og hakket sjokolade på svak varme. Pisk egg og sukker luftig. Sikt mel, kakao og bakepulver i eggeblandingen, og rør alt sammen med sjokoladesmør. Hell deigen i en smurt, meldrysset form på ca 20 x 30 cm, og stek kaken ved 150 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken på en rist. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett smeltet sjokolade mens du pisker, og deretter fløte. Frys isen under jevnlig omrøring eller i en ismaskin. Legg plastfolie i den tidligere brukte formen, og legg deretter sjokoladebunnen tilbake i formen. Legg sjokoladeisen oppå. Sett i fryseren i minst en time. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn luftig og skummende. Finkutt pistasjnøtter og bland med melk til en grønn, kremete masse. Rør pistasjmassen i eggedosisen, og bland deretter i fløten. Frys isen i en ismaskin til softiskonsistens og fordel den over sjokoladeisen. Jevn ut overflaten, og sett iskaken tilbake i fryseren til den er fast. Skjær isen i fine stykker, dryss over finhakkede pistasjnøtter og server. Håndplukket til deg Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Sommerens best iskake Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Dessert Enkel ostekake med hvit sjokolade Dessert Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade Dessert Deilig popcornkake med karamell