Isbar med pistasj og sjokolade
Pistasj og sjokolade kler hverandre - en god, klassisk kombinasjon.
AvGitte Heidi Rasmussen
Isbar med pistasj og sjokolade
12-16 stk.
Dette trenger du:
Sjokoladekakebunn
- 100 g smeltet smør
- 125 g mørk sjokolade
- 2 egg
- 125 g sukker
- 100 g hvetemel
- 2 ss kakao
- 1 ts bakepulver
Sjokoladeis
- 2 egg
- 100 g sukker
- 125 g smeltet mørk sjokolade
- 5 dl kremfløte
Pistajis
- 4 eggeplommer
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang
- 100 g pistasj
- 1 dl helmelk
- 5 dl kremfløte
Pynt
- Pistasjnøtter
Slik gjør du:
- Smelt smør og hakket sjokolade på svak varme.
- Pisk egg og sukker luftig.
- Sikt mel, kakao og bakepulver i eggeblandingen, og rør alt sammen med sjokoladesmør.
- Hell deigen i en smurt, meldrysset form på ca 20 x 30 cm, og stek kaken ved 150 grader i ca. 25 minutter.
- Avkjøl kaken på en rist.
- Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
- Tilsett smeltet sjokolade mens du pisker, og deretter fløte.
- Frys isen under jevnlig omrøring eller i en ismaskin.
- Legg plastfolie i den tidligere brukte formen, og legg deretter sjokoladebunnen tilbake i formen. Legg sjokoladeisen oppå.
- Sett i fryseren i minst en time.
- Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn luftig og skummende.
- Finkutt pistasjnøtter og bland med melk til en grønn, kremete masse.
- Rør pistasjmassen i eggedosisen, og bland deretter i fløten.
- Frys isen i en ismaskin til softiskonsistens og fordel den over sjokoladeisen.
- Jevn ut overflaten, og sett iskaken tilbake i fryseren til den er fast.
- Skjær isen i fine stykker, dryss over finhakkede pistasjnøtter og server.