Dessert Isbar med pistasj og sjokolade Pistasj og sjokolade kler hverandre - en god, klassisk kombinasjon. Av Gitte Heidi Rasmussen — 19. juli 2019 © Stine Christiansen Isbar med pistasj og sjokolade 12-16 stk. Dette trenger du: Sjokoladekakebunn 100 g smeltet smør 125 g mørk sjokolade 2 egg 125 g sukker 100 g hvetemel 2 ss kakao 1 ts bakepulver Sjokoladeis 2 egg 100 g sukker 125 g smeltet mørk sjokolade 5 dl kremfløte Pistajis 4 eggeplommer 150 g sukker 1 vaniljestang 100 g pistasj 1 dl helmelk 5 dl kremfløte Pynt Pistasjnøtter Slik gjør du: Smelt smør og hakket sjokolade på svak varme. Pisk egg og sukker luftig. Sikt mel, kakao og bakepulver i eggeblandingen, og rør alt sammen med sjokoladesmør. Hell deigen i en smurt, meldrysset form på ca 20 x 30 cm, og stek kaken ved 150 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken på en rist. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett smeltet sjokolade mens du pisker, og deretter fløte. Frys isen under jevnlig omrøring eller i en ismaskin. Legg plastfolie i den tidligere brukte formen, og legg deretter sjokoladebunnen tilbake i formen. Legg sjokoladeisen oppå. Sett i fryseren i minst en time. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn luftig og skummende. Finkutt pistasjnøtter og bland med melk til en grønn, kremete masse. Rør pistasjmassen i eggedosisen, og bland deretter i fløten. Frys isen i en ismaskin til softiskonsistens og fordel den over sjokoladeisen. Jevn ut overflaten, og sett iskaken tilbake i fryseren til den er fast. Skjær isen i fine stykker, dryss over finhakkede pistasjnøtter og server. Håndplukket til deg Dessert Heibergs sjokoladekake med marsipan og nøtter Dessert Fylte sjokolader med nougat Dessert Appelsinstenger med sjokolade Dessert Enkel ostekake med hvit sjokolade Dessert Kjeksbar med karamell og sjokolade Dessert Rocky Road - sjokolade med mandler og fyll