Bringebærcremeux
(lages dagen før)
• Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Hakk sjokoladen, og ha den i en bolle.
• Pisk eggeplommene med sukker. Tin bringebærene, og blend dem.
•Ha bringebær og fløte i en kjele, varm til rett under kokepunktet, og pisk blandingen i eggeplommene. Ha massen tilbake i kjelen, og varm til rundt
83 oC under omrøring.
• Sil kremen over i en bolle. Vri vannet ut av gelatinen, og smelt den i kremen. Hell kremen over den hakkede sjokoladen. Bruk en slikkepott, og vend det sammen til en jevn masse. Deretter kjører du kremen med en stavmikser til den er blank. Ha kremen over i en bolle med lokk, og sett den i kjøleskap til neste dag.
Eclair
• Sett ovnen på 175 oC varmluft.
• Kok opp vannet. Tilsett smør, og la det smelte. Dryss i melet, og rør kraftig med en ballongvisp til deigen er glatt og fast og slipper kjelekanten. Ta kjelen av varmen, og la deigen kjøle seg litt ned. Pisk eggene og rør dem inn i deigen, ett om gangen. Rør til deigen er helt glatt.
• Ha deigen over i en sprøytepose med tut. Sprøyt deigen ut i 12 stenger, cirka 12 centimeter lange. Stek til de hever seg og er gylne, 35–40 minutter. Husk å ikke åpne døren under steketiden, for da vil de falle sammen. Avkjøl vannbakkelsene på en stekerist.
Krem
• Pisk fløten til krem. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i melisen. Vend vaniljesukkeret i kremen. Fyll kremen i en sprøytepose med tut.
Servering
• Lag 2–3 små hull i enden av vannbakkelsene, og sprøyt kremen inn i kakene. Sett kakene med bunnen ned. Ha bringebærcremeux i en sprøytepose med tut og pynt kakene. Server med et dryss kornblomster på toppen.