Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Bakt camembert med saftig brød

Smeltet ost er den ultimate kosematen. Lun camembert smaker ekstra godt med hjemmebakt brød til.

© Stine Christiansen

Dette trenger du:

  • 5 g gjær
  • 2 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • ca. 300 g hvetemel
  • 10 salvieblader flaksalt
  • 1 rund camembert

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett sukker, salt og olje.
  2. Tilsett mel litt om gangen, og elt deigen til den er fast og elastisk.
  3. La den heve på et lunt sted i 1 time.
  4. Del deigen i ti like store deler og trill dem ovale og flate.
  5. Legg et salvieblad på hver og dryss over flaksalt.
  6. Legg brødene på bakepapir og stek dem på 220° i ca. 7–8 min.
  7. Pakk ut osten og legg den tilbake i formen i en bit bakepapir.
  8. Bak den i ca. 10 min., til den er flytende.
  9. Server osten med sprø, varme brød.