
Bakt camembert med saftig brød
Smeltet ost er den ultimate kosematen. Lun camembert smaker ekstra godt med hjemmebakt brød til.
AvGitte Heidi Rasmussen
Dette trenger du:
- 5 g gjær
- 2 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss olje
- ca. 300 g hvetemel
- 10 salvieblader flaksalt
- 1 rund camembert
Slik gjør du:
- Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett sukker, salt og olje.
- Tilsett mel litt om gangen, og elt deigen til den er fast og elastisk.
- La den heve på et lunt sted i 1 time.
- Del deigen i ti like store deler og trill dem ovale og flate.
- Legg et salvieblad på hver og dryss over flaksalt.
- Legg brødene på bakepapir og stek dem på 220° i ca. 7–8 min.
- Pakk ut osten og legg den tilbake i formen i en bit bakepapir.
- Bak den i ca. 10 min., til den er flytende.
- Server osten med sprø, varme brød.