Minimalistisk julepynt i stilig leilighet

Det er ikke alltid så mye som skal til for å få den rette julestemningen. Marie Louise og Jesper pynter med små, men svært effektive grep.

Et hint av jul
© Birgitta W. Drejer

Du finner verken nisser eller julekrybber hjemme hos Jesper og Marie Louise Brangstrup Schmidt. En helt enkel sølvstjerne, masse levende lys, og litt sølvstøv drysset over det dekkede bordet er imidlertid noe helt annet.

  • Stilen vår er gjennomgående minimalistisk, forteller Marie Louise. Og det stemmer. Storbyleiligheten til familien på fire er innredet i en enkel og nedtonet syttitallsstil med flere bruktmøbler og små velvalgte detaljer.

Se flere bilder fra den vakre leiligheten på de neste sidene.

Verdens enkleste juletre
© Birgitta W. Drejer

Marie Louise og familien har vært kreative og hengt et grafisk trykk av et juletre på veggen. Trykket er fra Ikea. Spisebordet Tulip er designet av Eero Saarinen for Knoll, og taklampene er fra svenske Save Our Souls. Stolene Wire Chair er designet av Eames for Vitra.

Julegavene handles inn allerede i november, ettersom familien er stor, og det er mange som skal ha pakker.

  • Og jeg elsker å pakke gavene slik at de matcher! Gavene blir ofte liggende fremme ganske lenge, fordi jeg gjerne vil nyte synet av dem en god stund før de skal åpnes, sier Louise.
Delikat stue
© Birgitta W. Drejer

Stuen er nærmest ton-i-ton med både gulvteppe, sofa, stoler og gulvplanker i samme gråtoner. Julepynten kommer til syne i form av noen morsomme fluesopper med kitchpreg, litt fristende godteri i delikate glasskåler og lysestaken Kubus i messing fra By Lassen. Julesokkene henger i barnehøyde: A for Alfa og B for Bjørn.

Familiens leilighet ligger i et boligområde med en historie som strekker seg 285 år bakover i tid. Og bare dét er jo med på å gi hjemmet et særegent preg. Bindingsverkhusene er skjeve og skakke, ettersom de opprinnelig er bygget på en sandstrand.

  • Vi hadde lett i tre år, og en dag bare var den der: Byleiligheten med historisk sus. Etter bare en uke var den vår!
Enkel pynt
© Birgitta W. Drejer

Et enkelt stearinlys mot en hvitkalket vegg gir massevis av god julestemning. På en tråd fastspent fra vegg til vegg på kjøkkenet, henger julekalenderen med 24 hjerter og like mange pakker. Julehjertene er fra Broste.