10 ideer til imponerende innpakning

Med en innpakning som gjør inntrykk, blir alle gaver minneverdige.

Minneverdig gaveinnpakning
© Sandra Aslaksen

En utrolig forseggjort gave! Boken er pakket inn i grått innpakningspapir, 69 kr per rull, bredt bomullsbånd, 22 kr per meter, pakkelapp i sink med natursnor, 24 kr for fire stykk, alt fra Panduro
Hobby. Teksten på båndet er stemplet på med stempelsett fra Clas
Ohlson. Båndet er festet i maljer i aluminium, 25 kr per pakning, som festes i papiret med en maljetang, 60 kr, begge fra Biltema. Her ligger det mye jobb bak innpakningen, men resultatet vil overvelde mottageren.

Barokk look
© Sandra Aslaksen

Brokadestoff og lakksegl får julegavene en herlig barokk stil. Her er det brukt både dekorark, avispapir, brokadestoff og metallisk innpakningspapir.

Lakkstang i gull, 59 kr for to stykk, seglstempelet God Jul av metall med treskaft, 59 kr, mønstret designerark 12 kr, sølv- og gullfarget innpakningspapir, 69 kr per rull, kartongark i gull, 59 kr for fem stykk, grått selvklebende fløyelsbånd med ornament, 29 kr per rull, alt fra Panduro Hobby. Brokadestoff fra Stoff&Stil. Matte og blanke små julekuler, 98 kr per pakke Illums Bolighus. Saksen er stylistens egen.

Leter du etter julegaver til henne? Vi har samlet 50 gode ideer her!

Temapakker
© Inger Marie Grini

Velg et tema for gavene dine. Denne gangen går vi for rødt og hvitt som pynter fint mens vi venter på julaften. Papir og bånd har vi funnet
hos Norway Designs. Pakken er pyntet med Anne Blacks porselensstjerne som koster 275 kr for seks stykk, Håndverket.

Pynt pakkene med knapper
© Martin Sølyst, Erik Bjørn & Ko

Bruk kreativiteten når du pakker inn julegaver. Knapper, beltespenner
og tekstiler pynter opp enhver pakke. Under dette treet er pakkene
dekorert med et belte og knapper.

Personlig matgave
© Christian Brun

En hjemmelaget gave i en original innpakning! Legg en fristende, hjemmelaget cookie i en cd-konvolutt, og pynt med et rødt- og hvitstripete bånd. Personlig og sjarmerende!

Gaver på grått papir
© Christian Brun

Gaver pakket inn i gråpapir går aldri av moten - men prøv denne varianten, med esker i gråpapir, som en variasjon.
Eskene (25 kr/stk, Norway Designs) er enkelt pyntet med naturbånd og stjerne i horn (69 kr, Verket Interiør). Hvitt tilbehør er vakkert til den brune fargeskalaen.

Musikalsk gave
© Christian Brun

En flott lytteopplevelse i gave trenger ikke være kjedelig å pakke opp. Har du laget en bra spilleliste du vil gi bort, brenn en cd, lag egne omslag, og print ut tekst og dekor på selvklebende ark. Vi har puttet hver cd oppi en cellofankonvolutt.

Moteriktig gaveinnpakning
© Sandra Aslaksen

Samle på fine moteserier som du finner i magasiner i løpet av året, og bruk dem til å pakke inn julegavene dine i. Her er det brukt en fransk avis kjøpt på Narvesen. Bruk en stor treknapp der gavebåndet knyttes. Treknapper, papirsnor og hvite merkelapper får du kjøpt på Panduro Hobby. Stempelputene kommer i en treboks og selges for 169 kr på Clas Ohlson.

Kast krøllebåndet
© Christian Brun

I stedet for det tradisjonelle gavebåndet, legg flere "magebelter" rundt gavene i matchende papir. Gavene blir lekre å se på, og du unngår det flatklemte utseendet de fleste gaver med krøllet bånd får etter frakt.

Gi med en budbringer
© Christian Brun

Har du en liten gave fra gullsmeden med avslørende fasong? Ikke legg den under juletreet, men send den inn med en budbringer - for eksempel en firbent venn. Eller hva med å la hunden overrekke gjestene en overraskelse hver? Overraskelser er alltid populære på julaften!

Proppfullt av jul
© bo-bedre.no

Få flere juleideer i desemberutgaven av BO BEDRE - i salg fram til 20. desember.