Opskriften på det perfekte hyggehjørne

Oppskriften på det perfekte avslapningshjørnet

Lag deg ditt eget lille avslapningshjørne, og unn deg selv et pusterom i den hektiske hverdagen!

Hadde det ikke vært deilig å ha sitt eget lille avslapningshjørne? Det er viktig å gi seg selv tid til å senke skuldrene i en hektisk hverdag - og et avslapningshjørne kan være bra for både store og små. Her får du våre beste tips.

1: Hva og hvor?

Først og fremst må du avgjøre hva du skal bruke hjørnet ditt til. Skal du lese bøker, se på film, strikke eller kanskje meditere? Først når vet hva du skal bruke hjørnet til, er du nødt til å finne det stedet i huset som passer best. Skal du bruke hjørnet til å se på film vil en litt mørkere del av hjemmet være optimalt. Skal du derimot meditere eller lese, vil et sted med mye naturlig lys fungere best.

2: Avgrensning

Det varierer i stor grad hvor mye ro hver av oss har bruk for. Klarer du å slappe helt av med familien løpende rundt deg? Eller har du behov for et sted hvor du kan stenge verden fullstendig ute? Et avgrenset område kan være avgjørende for at man klarer å senke skuldrene helt. Avdel rommet ved hjelp av en skillevegg, en bokreol eller et gulvteppe. Dette vil gjøre at hjørnet ikke kun føles som en forlengelse av rommet, men mer som et område med et spesifikt formål. I neste steg viser vi en tredje metode for å avgrense hjørnet ditt.

3: Farge!

Som de fleste vet er maling ett av de mest effektive måtene for å innrede hjemmet sitt på, og som virkelig kan gjøre en forskjell for atmosfæren i rommet. Vi anbefaler derfor å holde fargen på veggene i en nøytral nyanse. En god tommelfingerregel er at fargetonen ikke bør bli for skarp. Har rommet tilgang til mye naturlig lys, trenger du imidlertid ikke være redd for å gå for noen mørkere toner. En mørkere farge kan faktisk gi en hyggelig "hule"-effekt. Til gjengjeld kan du bruke lysere farger til å lysne opp hjørnet dersom rommet fra før av er litt mørkere. Slå deg gjerne løs med en tapet dersom det er mer din stil.

LES OGSÅ

4: Comfort is key

Comfort is key - nøkkelen til et helt optimalt avslapningshjørne. Det er nemlig essensielt at man skaffer seg et mykt og behagelig møbel som man kan oppholde seg i lenge om gangen. I mange tilfeller vil en lenestol fungere helt ypperlig. Ta for eksempel en kikk på disse 6 myke lenestolene.

5: Oppbevaring

Her må du igjen ta i betraktning hva du skal bruke hjørnet ditt til og hvilke funksjoner du ønsker å ha tilgjengelig. Hvis du skal se på film eller høre på musikk kan du for eksempel finne et TV-møbel, eller en smart reol hvor du har plass til DVD-er eller vinylplater. Oppbevaringskurver kan være genialt til yogamatter og puter dersom du ønsker å bruke plassen til meditasjon, og er det et lesehjørne du skal ha kan det være en god idè å lage plass til et lite bibliotek. Ta gjerne en kikk på våre 5 tips til hvordan du styler bokhyllen best mulig!

6: Belysning

Belysning er en helt avgjørende faktor når du skal skape stemning i rommet. Er det et lesehjørne du skal ha, vil det være nødvendig med en god leselampe hvor lyset både kan justeres og dempes. Hvis du skal se på film, kan et par mørkeleggingsgardiner hjelpe til med å stenge dagslyset ute.

LES OGSÅ

7: Tekstiler, tekstiler, tekstiler

Dekorer hjørnet ditt med en hel haug av tekstiler for å gi det et luksuriøst og avslappet uttrykk. Innred lenestolen med en stor, flott pute eller et deilig teppe til lesehjørnet ditt, eller heng opp noen luftige lingardiner til yogahjørnet ditt.

8: Skap et personlig uttrykk!

Til slutt er det helt essensielt å skape et personlig preg over hjørnet ditt. Heng opp favorittplakaten din, eller lag en hel bildevegg. Hvis du har satt opp en stor bokreol for å avgrense området, kan du sette frem noen fine pyntegjenstander som dekorasjon. Sett en stor plante innerst i hjørnet, eller putt mange små planter i hyllen eller vinduskarmen. Sjekk ut vår samling av luftrensende planter her.