Shop trenden: 6 myke lenestoler

Myke og voluminøse lenestoler har kommet for å bli. De inviterer til hygge, avslapning og ro i hjemmet. Her er 6 forslag på den perfekte lenestolen.

En myk trend

En tilbakelent lenestol trukket i mykt saueskinn høres umiddelbart ut som den perfekte kombinasjonen - og det ser ut til å ligge noe sannhet i det, da en rekke velkjente møbeldesignere for lengst har tatt den myke trenden til seg.

En norsk favoritt

Drømmestolen Bollo, skapt av den norske designeren Andreas Engesvik, kommer i flere farger og materialer. Denne versjonen i saueskinn er unik med sine kontrastfylte elementer i form av den smale basen i metall og de voluminøse putene.

Andreas Engesviks stol Bollo vant dessuten Årets Leserpris under BO BEDRE Designpris 2021! Les mer om både designeren og stolen her.

Bollo Lenestol i Saueskinn, 34.075 kr., Fogia.

Klassisk designstol i fåreskind
© Warm Nordic

Relansering av en klassiker

Det danske designmerket Warm Nordic har blant annet relansert den vakre, asymmetriske lenestolen kalt Fried Egg, som den danske arkitekten Hans Olsen designet på 50-tallet.

Stolens flate armlene inviterer en til å kaste føttene opp og dette kombinert med det myke saueskinnsmaterialet, gjør at stolen oser av hygge og avslapning.

Fried Egg Sheep loungestol, 57.999 kr., Warm Nordic.

Hvid lænestol i fåreskind
© GUBI

Skulpturelle og organiske former

Også GUBI har designet en vakker og stilren lenestol i saueskinn som kan gi kant til enhver innredning.

Stolen har en skulpturell og organisk form, som gir den et mykt uttrykk. I tillegg fås den i forskjellige hvite toner slik at du kan velge den som passer best til din innredning.

Stay Lounge Chair sheepskin, 33.645 hos Illumsbolighus.no

En moderne møbelklassiker

Paustians Arctander stol er en moderne møbelklassiker, som så sitt lys for første gang i 1944. Den var etter dette ute av produksjon i en årrekke, hvor den etterfølgende den ble introdusert på nytt i 2016.

Stolen fås i en rekke forskjellige farger og materialer - herunder i flott saueskinn, som kan tilføye både hygge og kant til innredningen.

Arctander Chair, 61.542 kr., Paustian.

Flot og stilren lænestol i fåreskind
© &Tradition

Åpen og omfavnende lenestol

Denne flotte loungestolen, Lille Petra, designet Viggo Boesens for &Tradition i 2018. Stolen ble opprinnelig introdusert tilbake i 1938, hvor den vakte stor internasjonal oppmerksomhet.

Den oser av loungestemning med dens åpne og omfavnende design, som også gir mulighet for mange forskjellige sittestillinger.

&Tradition Lille Petra lenestol, 48.590 kr. hos Royaldesign.

Klassisk stol lanceres i fåreskind
© MAZŌ

Ikonisk stol med en nordisk vri

Denne ikoniske stolen er designet av Magnus Læssøe Stephensen i 1935, men har siden det blitt relansert av designvirksomheten MAZŌ - som har produsert den klassiske stolen i det populære materialet saueskinn.

Stolen er skapt til å leve i og med det formålet om å øke kvaliteten i folks liv. Med det nye saueskinnsmaterialet gir MAZŌ stolen et nordisk og stilrent uttrykk.

MAZŌ TMBO Lounge, fra 18.900 kr hos helveddesign.no