©

Leserne har stemt: Her er vinneren av Årets Leserpris

Om man kan kalle et møbel for et «it-møbel», ja, så er vinneren selveste ordbokdefinisjonen.

Seierherren i den populære leserkategorien er ikke fremmed for hverken anerkjennelse eller priser, og er en av BO BEDRE-lesernes favoritter - Han har nemlig tidligere vunnet Årets Leserpris i tillegg til Årets Møbel (hele tre ganger!), samt en av hovedprisene under fjorårets Designpris: Årets Designer.

Det er selvfølgelig Andreas Engesvik det er snakk om, og drømmestolen Bollo som ble designet for Fogia i 2016.

Bollo er visstnok også Andreas' kallenavn på familiens favoritthverdagsrett, spaghetti bolognese. Og det var nettopp denne hverdagslige komforten formgiveren var ute etter i sin nye design.

Om man kan kalle et møbel for et «it-møbel», ja, så er Bollo selveste ordbokdefinisjonen. Tilsynelatende ønsker «alle» seg en. Og vi skjønner det!

Med lenestolen har Andreas Engesviks designstudio formgitt et nyskapende og formsikkert møbel med klare referanser til designhistorien. Assosiasjonen til 70-tallets loungemøbler gir gode vibber, og de polstrede putene oser av komfort. Vi gratulerer så mye!

Vant du?

Juryen for denne prisen har vært BO BEDREs lesere og det er naturlig nok antall stemmer som har utpekt vinneren. Vi har trukket 3 tilfeldige vinnere blant de som deltok i avstemningen av Årets Leserpris.

Vinnerne får hver sin Mix Teklan-matte fra Heymat. Matten er designet av Kristine Five Melvær i 2016, og vant Årets Leserpris i 2020. I år har den kjente svenske fargedesignaren Tekla Evelina Severin – Teklan – gitt nye farger til matten, som nylig vant en pris under NYCxDESIGN Awards.

Vinnerne blir kontaktet direkte. De er:

  • Hanna Elisabeth Cole Torgersen
  • Kari Anne Rønningen
  • Nanna Skonnord