Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Totalrenoveringen førte til et eksklusivt drømmekjøkken

Når estetikk og funksjonalitet fusjoneres gjennom sanselige materialer og praktiske løsninger, får man et kjøkken som fungerer perfekt i hverdagen.

© Foto: Maja Karen - Familien på fire samles gjerne rundt den store kjøkkenøya i sandfarget kvartsitt, som står nydelig mot det originale gulvet, den mørkrøykte eikeinnredningen og den grå marmoren. Det som ikke er synlig, men like fullt med på å skape et funksjonelt rom, er de mange el- og usb-uttakene som er installert under bordplaten – så kan man lade telefon og laptop også der. Barstolene, som resten av kjøkkenet, er designet av Matrikula Studio.

Totalrenovering av en 100 år gammel villa

Kompromissløs luksus er ikke det folk flest forbinder med hverdag. Det er det imidlertid ikke hos denne familien på fire, som bor i et 830 kvadratmeter stort hus fra 1916 på Nordsjælland i Danmark. Til tross for størrelsen er alt gjennomtenkt og perfeksjonert ned til hver minste detalj.

Den over 100 år gamle villaen er tegnet av den danske arkitekten Alf CockClausen, som var inspirert av art deco i arbeidet sitt. Da familien overtok huset måtte hele totalrenoveres, og for å være tro mot den opprinnelige stilen hyret de inn Matrikula Studio. Designbedriften spesialiserer seg på å gjenskape stilepoken, men med en nåtidig vri. Studioet fant både originale tegninger av huset og bilder av det opprinnelige møblementet hos Statens Museum for Kunst, og disse har tjent som rettesnor for det oppdaterte uttrykket.

© Foto: Maja Karen - Den enkle stukkaturen er tegnet av Matrikula Studio og spesiallaget til rommet, for å gi inntrykk av at den alltid har vært der. Stukkaturen er designet slik at den binder rommet sammen, samtidig som den er tilpasset både kjøkkenvifte og plassering av øya. Det hele vitner om designstudioets filosofi, som handler om å tilpasse det nye med husets opprinnelige historie. Lysekronen er fra Nuura.

Vakre komponenter som snakker sammen

Hjemmets motor er det 33 kvadratmeter store kjøkkenet, fylt med elektronikk og moderne funksjoner. Det kan man imidlertid ikke se, ettersom alt er gjemt bak lukkede skapdører. Her er det til og med dobbelt opp av alle hvitevarer, noe som er usynlig for det blotte øye.

Ment for å fange blikket er imidlertid den store, sentrale kjøkkenøya i sandfarget kvartsitt, som sammen med det originale gulvet skaper et diskré fargespill i kjøkkenet. Rommet rammes inn av en innredning i mørkrøyket eik og varm, grå marmor, samt spesialdesignede grep av patinert messing. Helheten skaper en følelse av luksus og understreker uttrykket «forskjellen ligger i detaljene». Selv om det her er hele kjøkkenet som er «detaljen» ...

© Foto: Maja Karen - Den grå marmoren fra benkeplaten fortsetter også inni skapene. Tekannen er av Gurli Elbækgaard, mens koppene er signert Robynn Storgaard.

© Foto: Maja Karen - Kjøkkenøya er av kvartsitt, en bergart som – i motsetning til for eksempel marmor – tåler syrer fra rødvin og sitrusfrukter, samt søl av tusj og lim fra barnas kreasjoner

© Foto: Maja Karen - Den grå marmoren fra benkeplaten fortsetter også inni skapene. Tekannen er av Gurli Elbækgaard, mens koppene er signert Robynn Storgaard.

Håndplukket til deg