Kjøkkenet er på den grønne gren
I en tid da vi bør ha en grønn agenda, klinger ordet «trender» kanskje ikke så godt. I hvert fall ikke når vi snakker om kjøkken. I en ideell verden bør et kjøkken helst ha lang levetid. Når det likevel kan være relevant å snakke om tendenser, er det selvfølgelig fordi det hele tiden kommer nye kunder, og teknologi og materialer er i konstant utvikling. Å være bærekraftig er en viktig tendens, en annen er å få frem mangfoldet i naturen. Nå skal nemlig kjøkkenet være grønt i mer enn én forstand.
Her får du 20 idéer til det moderne kjøkkenet.
4. Sortér godt
Kravene til kildesortering øker stadig, og det kan være vanskelig å finne plass til alle søppelbøttene man trenger. Eva Solo introduserer en robust bag til kildesortering, og gir oss dermed en estetisk måte å håndtere papp, papir, metall, glass, plast og elektronikk på. Seks forskjellige merkelapper gir oversikt. Prisen er 599 kr. Du kan kjøpe kildesorteringsbagen her.
5. Skreddersydde løsninger
Historien til Hamran snekkerverksted strekker seg helt tilbake til 1930. Den gang var det hovedsakelig dører, vinduer, trapper og syskrin som ble produsert i verkstedslokalene. I dag er det imidlertid skreddersydde kjøkkenløsninger som utgjør hoveddelen av produksjonen. Årlig lager Hamran omkring 300 kjøkken til kunder rundt om i landet. I tillegg produserer de også baderomsløsninger, garderobeløsninger og andre spesialinnredninger. All produksjon foregår lokalt, og når de bruker eik, er den høstet i skogene på Sørlandet. Visningsrommet kan besøkes hos Made By Wood på Skøyen i Oslo.