11 nye alternativer til juletrær

Det finnes andre muligheter enn det tradisjonelle, grønne glitrende. La deg inspirere av disse originale løsningene for juletrær! Nydelig alene, eller som supplement til granen.

Samle mange småtrær i potter
© Glottipress

Tradisjonen med å finne et stort, grønt tre – for så å drasse det inn i stuen og pynte det – er ganske underlig når du tenker over det. Likevel er det en av de sikreste tegnene på at julestemningen er komplett.

Men må det være ruvende med stjerne i toppen? Ja, julen er full av tradisjoner, men det også artig å spinne videre på de gamle skikkene og tilpasse dem dagens moderne liv.

Bare ta en titt på disse originale juletre-løsningene! De fungerer også utmerket som supplement til den grønne julegranen.

For eksempel kan du gjøre som blomsterdekoratør Henriette, og samle en gjeng småtrær i forskjellige potter på et brett. Du finner dem i skogen! Ikke ferdig i pottene sine, da.

Som datter av juletreselgere har Ida en egen kjærlighet for de litt rare juletrærne som ofte blir til overs. Se hennes samling av reddede skakke, sære trær.

Heng pynt på en stumtjener
© Christian Brun

Det er ikke alle stumtjenere som er like dekorative som juletre, men en i naturmateriale som for eksempel ... tre, funker fint. Ikke minst er det allergivennlig og helt uten levende kryp som krabber langs grenene.

Pynt med en lyslenke og litt enkel julepynt, så kan dere gå rundt treet selv om dere bare er to stykker!

Ta med en bjørk inn i stuen
© Lise & Kristian Septimius Krogh/House of Pictures

Hjemme hos møbeldesigner Jesper Møller Hansen er det høyt under taket. Dermed har han fått plass til et bjørketre på over syv meter! Plassert oppi en juletrefot.

Ikke alle har like mye plass, men ideen lar seg stjele likevel. En bonus er at julepynten kommer skikkelig til sin rett på de nakne grenene.

Finn en gammel gråsprengt en
© House of pictures

Det behøver ikke være et helt tre heller. En enkelt gren, gjerne skjeggete og sjarmerende som denne varianten, gir mye av det samme inntrykket.

I en funkisvilla blant klassisk dansk design, funker det i hvert fall finfint.

Sett juletreet på veggen
© Birgitta W. Drejer

Har du liten plass, er kanskje denne familiens løsning noe for deg? Trykket fra Ikea er nærmest et optisk bedrag – i hvert fall hvis du ser rett på veggen. Fra denne vinkelen derimot, blir det tydelig at vi har med en ekte flatpakket variant å gjøre.

Ikke drysser det, og du får bedre plass til gaver. Mer utfordrende blir det å gå rundt det...

Dekorer noen vinterlige kvister
© Christian Brun og Inger Marie Greni

Nakne vinterkvister i enkle vaser bidrar til minimalistisk julepynting. Når selve pynten holdes i hvitt og naturfarger, blir det hele nøytralt og fint.

Passer perfekt i miljøer med duse pastellfarger og en kald fargepalett, som dette hjemme i grått og rosa.

Plasser en gren i en vase
© Andreas Mikkel Hansen og Lene Samsø

Vil du ha litt mer farge på tilværelsen, men fortsatt holde på vase-varianten, er en enkel grankvist løsningen. Eventuelt bytte ut kvist med gren, hvis du har en høy og stabil nok vase.

Camilla og Claus' gren blåste ned i hagen deres, og fikk bli med inn. Her har den fått nytt liv som juletre, komplett med pynt og gaver.

Plant juletreet i en kurv
© Lene Samsø og House of Pictures

Et alternativ til vase – eller til juletrefot, for den saks skyld – er kurv. Én mulighet er å kjøpe et vanlig juletre og plassere oppi. En annen er å kjøpe et mer utradisjonelt tre, og faktisk plante det. Som en potteplante! Det har denne familien gjort.

Da må du forresten også regne med å beholde det til lenge etter både jul og påske. Men det er jo bare gøy!