Naturlig jul

Hjemme hos blomsterdekoratør Henriette Staib spiller naturen en viktig rolle når huset skal pyntes til jul.

Hvitt, tre og natur
© GlottiPress

Henriette Staib og Claus Gerner kan det med å pynte til jul. Kanskje ikke så rart, ettersom de begge jobber i en interiør- og blomsterbutikk nord for København.

I år pynter de til jul med hvitt og elementer i tre og natur. Stilen er enkel og organisk med masse juleroser, trepynt og hvittoner.

Enkelt og elegant
© GlottiPress

I år er julebordet holdt i brune, hvite og rødlige nyanser, og dekket med porselen fra Royal Copenhagen. Et dryss sølvstrø og rå, utskårne trestjerner danner prikken over i-en.

Blomster og trær
© GlottiPress

Selvplukkede roser og grankvister står godt til spisebordet i hvit høyglans. Dessuten står hjemmelaget konfekt alltid fremme på bordet og frister.

Idé til bordkort
© GlottiPress

Kanskje er det denne julen du skal prøve deg på egenproduserte bordkort? Bruk stempler med ulike størrelser på bokstavene når du skal skrive på kort - eller på trestjerner. Denne er fra Oi Soi Oi.

Kult med kontraster
© GlottiPress

Bildet av danske Michael Kvium er med på å bryte opp stilen. Rundt bordet står klassiske Eames-stoler, mens det langs veggen står krakker fra Mater.

Tømmertapet
© GlottiPress

Trevegger skaper god stemning på kjøkkenet. Og har du ikke trevegger, kan du gjøre som her og dekke en vegg med Piet Hein Eeks kule tømmermønstrede tapet. Kjøkkenet er fra Multiform.

Ferdig før desember
© GlottiPress
  • Jeg begynner tidlig med juleforberedelsene, og gavene er jeg stort sett ferdig med før 1. desember. Jeg må også ha tid til en bakedag sammen med barna mine og søsteren min. Duften av julebakst og gløgg er selve definisjonen på jul for meg, og vi lager alltid vår egen gløgg, forteller Henriette.

Den rustikke benkeplaten hviler delvis på to metallben og delvis på kjøkkeninnredningen. En smart og plassbesparende løsning!

Dekker til fest
© GlottiPress
  • Annethvert år er vi fem til bords, og annethvert år er vi veldig mange. I fjor var vi 22 gjester på julaften, og det utviklet seg til å bli en real fest med dansing og alt. Vi pleier å være strenge på at man skal pakke opp en gave om gangen, men da måtte vi jukse litt. Hvis ikke ville vi ha blitt sittende hele natten, sier Henriette.
Pen innpakning
© GlottiPress

Hemmelighetene er gjemt bak glanset papir. Her er det brukt både tapet og papir med målebåndsmønster.

Rød tråd
© GlottiPress

Gaveinnpakningen kan godt spille på lag med resten av naturtemaet!

Juletre i sentrum
© GlottiPress

Juletreet er plassert slik at det synes fra både kjøkkenet, spisestuen og vinterhagen. Gavene stables under treet slik at de kan være til pynt også før de blir pakket opp.

Lampe av misteltein
© GlottiPress

I stuen har paret hengt opp en kjempestor misteltein fra stukkaturen, som en humoristisk imitasjon av en taklampe.

Hjerter og kongler
© GlottiPress

Juletreet er pyntet helt enkelt med kongler, som familien selv har samlet, og julehjerter i sølv og hvitt.

Pakker i hele huset
© GlottiPress

Pakker pynter også pent opp andre steder enn under juletreet.

Tradisjonstro
© GlottiPress

Det er også plass til nissen hjemme hos Henriette og Claus.

Hus med historie
© GlottiPress

Paret har skapt et hjem som familien trives i, samtidig som det har vært viktig for dem å bevare husets stil. All stukkatur og gamle dørhåndtak er beholdt for å understreke det opprinnelige uttrykket.

Stilmiks
© GlottiPress

Selve interiøret er en miks av moderne kunst og design tilsatt vintagefunn som etniske detaljer og gamle industrielle møbler fra Frankrike.

Rom til inspirasjon
© GlottiPress

Vinterhagen er Henriettes kreative rom, der blant annet stabler med magasiner sørger for inspirerende påfyll.

Rom for ro
© GlottiPress

Får du høye skuldre av juleforberedelsene? Legg deg i badekaret! Ingenting fungerer bedre mot stress. Aluminiumsbadekaret er isolert slik at det holder godt på varmen. Husk myke håndklær og levende lys.

Struktur på soverommet
© GlottiPress

Den granittgrå fargen på veggen bak sengen skaper en kontrast til husets ellers hvite vegger. Prøv 1434 Elegant fra Jotuns nye fargekart, Wonderwall. Blanke lamper skaper en kul effekt i rommet, mens puter og sengeteppe fra parets butikk bidrar med et etnisk preg.

Lysestaker av bordben
© GlottiPress

I vinduskarmen på soverommet står en dekorativ samling julepynt. Trelysestakene er opprinnelig gamle bordben.

Feir litt før!
© GlottiPress

Klør du i fingrene etter å starte gavefesten? Overrask din kjære med en gave eller to allerede på julaftens morgen!

Lunt uterom
© GlottiPress

Terrassen er innredet som et lunt rom med hyller, en behagelig sofa og stemningsfulle stearinlys. Hunden Hamilton trives godt her, det samme gjør Henriette.