Få ro på terrassen med naturens pynt

Terrassen er det ultimate tilfluktsstedet å trekke seg tilbake og nyte utelivet. Beintas terrasse er innredet med vannspeil, steiner og en rik overflod av planter – nettopp for å finne roen!

Innreder med minimalt fokus på arbeid
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Beinta Unni Marrs uterom er en stor treterrasse som er bygget i en vinkel på rekkehuset. Der har hun innredet med flere sitteplasser, slik at hun alltid har valget mellom sol eller skygge.

– Jeg finner ro på terrassen, så det er viktig at det ikke er mye arbeid forbundet med å oppholde seg her, sier Beinta.

På bordet har hun valgt å kombinere keramikken fra Louise Roe med grønlandske inuitt-skulpturer fra barndomshjemmet på Færøyene, hvor hun kommer fra.

Se det fantastiske huset i Sør-Afrika som er bygd i tre, glass, stein og betong!

Naturlig skygge for solen
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Beintas beste kjøp til uterommet er to Beddo dagsenger fra Skagerak, som er med på å skape den skandinavisk-japanske stilen på terrassen.

Hun er veldig fornøyd med ideen hun fikk om å beholde det store epletreet i hagen. I stedet for å felle det, valgte hun å skjære hull i terrassegulvet.

– Dermed fikk jeg en naturlig parasoll, som er langt mer estetisk enn en som er kjøpt, mener hun.

Se den frodige hagen med syd-Europeisk følelse! En slik hage kan selv nybegynneren lage.

Terrassen er beiset i en lysegrå farge fra Flügger.

Vann, stein og planter...
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Vannspeilet med vannliljer er noe Beinta alltid har drømt om. Plantene klarer seg selv og skaper trivsel midt på terrassen.

Hun tar ofte med seg steiner hjem fra reiser og legger dem på terrassen, som gode minner fra andre kulturer. Det er også fra naturen hun får energi og inspirasjon, så steiner, vann og grønne planter har en naturlig plass i hennes uterom.

De to steinene er laget av den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson til en utstilling på Louisiana-museet. Beinta så utstillingen da den skulle tas ned, og var så heldig å få kjøpt de historiske steinene. Trekrakken er kjøpt på en annen kunstutstilling.

Har du en liten balkong til rådighet?Innred den stort med 8 smarte tips fra BoligPluss.

Vegglampene i galvanisert stål er fra et byggevarehus. Teppe fra Missoni. Puter fra Hay og Louise Roe. Kurv med hank fra Bloomingville, lanterner fra Broste Copenhagen.

Zen-stemning med gress
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Terrassen er beiset i samme grå nyanse som huset for å skape en naturlig overgang fra gulv til vegg. For å få zen-stemning har Beinta satt ut lanterner, som hun tenner når mørket faller på. De og vasene er fra Broste Copenhagen. I kurver av sjøgress har Beinta plantet elefantgress.

Husk å abonnere på nyhetsbrevet vårtog få interiørtips til hjem og hage tilsendt to ganger i uken.

Grønt veggteppe
© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Eføyen har fått lov til å gro vilt, og fungerer både som lyddemper og veggteppe på terrassen. Bord i rustfritt stål og med lys marmorplate er designet på bestilling hos en lokal smed. De grønne Palissade-møblene, designet av Ronan og Erwan Bouroullec, er fra Hay. Puten er fra Louise Roe. Bordet er dekket med jadegrønn keramikk fra Louise Roes serie Pisu, stående på marmorplater fra Broste Copenhagen.

Interiøreksperten Birgit Tarpforvandlet den grå og triste terrassen til et varmt og innbydende sted.