Deilig terrasseliv i fine soner

Fra å være en trist, tom og ikke minst grå bakgård har uteplassen nå forandret seg til et sted som familien aktivt bruker hver dag.

Terrassen før og etter 
© The Blue Room

Christina og Lars hadde sett seg lei på de grå betongflisene som dekket uteområdet deres. Ja, hele terrassen, i grunnen. Den så altfor mørk og trist ut!Da familien tok kontakt med Bo Bedres interiørekspert Birgit Tarp, fant hun fort ut at det i hvert fall ikke manglet på plass og kvadratmetre. På kort tid forvandlet hun uteplassen til et varmt og innbydende sted.

Se flere bilder på de neste sidene.

Lekker lounge og praktisk utekjøkken 
© The Blue Room

Ved terrassedøren er det laget loungeområde med en deilig og myk hjørnesofa, der man kan slenge seg alene med en bok eller være flere samlet. Fargerike puter spriter opp det mørkelilla tekstilet, som harmonerer fint med de grå husveggene.

Garasjens langside var perfekt til plassering av planter og utekjøkken. En hel velduftende krydderhage er plantet i potter, og den lange benkeplaten i stål passer godt til pizzaovnen. Den er støpt i en vegghengt betongplate, og sørger for at mange av måltidene kan tilberedes utendørs året rundt. Spisebordet er plassert i nærheten av ovnen, og i uteplassens midtområde har Birgit valgt å lage en koselig sitteplass med to gyngestoler og et lite bord.

Rustikt utekjøkken 
© The Blue Room

Familien har selv vært med på å designe ovnen og utekjøkkenet. Pizzaovnen har vært en kjempesuksess, og det hender ofte at naboer stikker innom og spiser middag med familien!

  • Blomster og krydderurter er helt uunnværlig på denne uteplassen, sier innredningsekspert Birgit Tarp. - Og så var det tydelig for meg at jeg måtte utnytte den store plassen ved siden av pizzaovnen til et multifunksjonelt utebord. Det var også gøy å kunne bruke familiens egen kompetanse til å lage både ovnen og sofagruppen. Det er blitt ordentlig skreddersydde løsninger til terrassen!
Fleksibilitet med ulike sittesoner 
© The Blue Room

Terrassens midtre del er tydelig markert med tilbakelente gyngestoler, et lite bord og et teppe. Det skaper et helt lite rom i rommet. Hvis det blir dårlig vær, er det lett å bære møblene med seg inn, og de passer også godt til resten av interiøret i familiens stue. De avslappede puffene ved sofaseksjonen fungerer som en forlengelse av innemiljøet og myker også opp betongflatene på en god måte.

Tre steg mot samme stil: 
© Produsentene

1. Få lenestolfølelsen ute, med Fiams superkomfortable Fiesta, 1288 kr, designdelicatessen.no
2. Lag din egen lille urtehage med potter i fleng. 69 kr per stykk, Granit.
3. Om ikke du har mulighet til å mure opp din egen ovn, finnes det mange bålfatalternativer. Dette kan fungere som bål, som grill med rist, eller som fyringskilde under bordplaten, som dermed kan brukes som stekeplate. Tre i én der, altså! 4590 kr, Raumgestalt.