4 tips: Slik gjør du balkongen sommerklar

Få inspirasjon til hvordan du enkelt kan gjøre balkongen klar til de varme sommerdagene.

Altan med flotte, grønne planter
© Getty Images

Start med en hovedrengjøring

Det høres kanskje litt kjedelig ut, men en hovedrengjøring på balkongen kan faktisk gjøre underverker og få den til å se mer innbydende ut.

Samtidig kan hovedrengjøringen forebygge eventuelle fremtidige skader på materialene utendørs - og på denne måten vil balkongen holde seg fin mye lenger.

Smarte møbler til altanen
© Altan.dk

Utnytt plassen og finn de helt riktige møblene

Innred balkongen din med smarte, multifunksjonelle møbler slik at du kan bruke den til mye mer enn bare en utendørs sitteplass.

Med de helt riktige møblene kan du på selv den minste balkongen skape et uterom som byr på både urtehage, spiseplass, solplass, oppbevaring, hygge og mye mer. Få inspirasjon til hvordan du innreder en balkong på få kvadratmeter her.

Farverige altanblomster
© Getty Images

Liv og sommerstemning på balkongen

La fargerike blomster og vakre, grønne planter tilføre liv og sommerstemning på balkongen.

Husk at ta værforholdene og sollyset i betraktning, da dette kan ha innflytelse på hvilke blomster og planter som egner seg best til nettopp din balkong.

Hyggelig belysning til altanen
© Sirius Home
Plaid og puder til altanen
© Skagerak

Skap en hyggelig stemning

Med få, enkle grep kan du forvandle selv den kjedeligste balkongen til en hyggelig oase som du kan nyte både morgen, ettermiddag og kveld. Det handler om å skape et hyggelig uterom med en avslappet stemning.

Inviter levende lys og lyslenker inn på balkongen, innred med fargerike puter, myke pledd og hyggelige gulvtepper - og piff opp balkongen med innbydende møbler som passer til enhver anledning.

Få inspirasjon til hvordan du skaper en hyggelig stemning på balkongen her.