10 utestuer som visker ut skillet mellom ute og inne

Lune tekstiler, stemningsfull atmosfære og behagelige møbler. Her er 10 inspirerende utestuer som er så godt innredet at du nesten glemmer at du er ute!

Flytende helhet mellom ute og inne
© Jesper Ray

Flytende helhet mellom ute og inne

Selv om huset er i kald betong, har Gitte og Peder Tang klart mesterverket og skape en lys og innbydende utestue som nesten føles som inne. Store glassdører som skiller den lune utekroken fra huset bidrar til å knytte de to sonene sammen og betonggulvet som flyter mellom ute og inne skaper en stilfull helhet.

Jonas Bjerre-Poulsen har etrom som binder hus og hage sammen,fylt med design og planter.

Farger fra jorden og himmelen
© Gaelle Boulicaut

Farger fra jorden og himmelen

Det er mulig litt lettere å gjøre en stue lun og varm i Marokko, men det er ingen selvfølge at den blir så lekkert innredet som australske Cassandra Karinskys. Utestuen er innredet i fargetoner som gjenspeiler omgivelsene med puter i jord- og sandfarger og etniske detaljer. Det hele rammes delikat inn med hvite krispy vegger og et rødlig terracotta-gulv. Herfra kan Cassandra nyte den marokkanske luften i putehavet sitt!

Slik innreder du hagen din i naturens egen fargeskala!

Stuen forlenges ut på byens tak
© Inger Marie Grini

Stuen forlenges ut på byens tak

Det er ingen hindring å ha en flott utestue selv om man bor midt i byen. Se bare på Grete og Eriks terrasse! Når man åpner skyvedørene i leiligheten i Barcode forlenges stuen med en terrasse som er like sirlig innredet som stuen inne. Og man får hele byen i fanget. For en fantastisk følelse! Det er bare å flytte lenestolen CH25 av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn ut i det fri. Sammen med det store indiske messingfatet er det blant blikkfangene ute på terrassen.

Kunstneren Claire Basler maler veggene i sitt franske slott som omgivelsene utenfor.

Skyggeplass til måltidene
© Inger Marie Grini

Skyggeplass til måltidene

På samme terrasse har Grete og Erik satt av en sone til måltidene, slik at de kan nytes ute om sommeren! Leveggen er et ypperlig sted å plante vekster i potter og krukker og en pergola kaster deilig streif av skygge.

BoligPluss gir deg 6 tips til hvordan du gjør terrassen frodig og koselig!

Spisebordet fra Ikea er kombinert med stolene Air Armchair, designet av Jasper Morrison for Magis, og en Eames Plastic Side Chair, av Charles & Ray Eames for Vitra.

Rustikk stemning rundt spiseplassen
© Eric D´Herouville / Case Study

Rustikk stemning rundt spiseplassen

I et drømmehus i Provence finner vi denne nydelige spiseplassen utendørs. Det hjelper på stemningen med et nydelig rustikt tak i Provencalsk stil over spiseplassen, florlette gardiner som skaper avgrensning og lunhet og ikke minst møbler i en romantisk stil!

Få interiørtips og spennende boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Utestue på høyt nivå
© Trine Thorsen

Utestue på høyt nivå

Anne Lene forlenger sommeren i Son med en levegg rundt utestuen sin i myk loungestil. Leveggen gjør det lunt og fungerer som en fin avskjerming mot naboene. Ved å heve terrassen til et nytt nivå har de fått mer ut av uteplassen sin og kan nyte utsikten mot Oslofjorden. Så smart!

Beinta har laget et vannspeil på terrassen for å finne ro!

Funksjonell og stilig i ulendt terreng
© Nils Petter Dahle

Funksjonell og stilig i ulendt terreng

Ulendt terreng setter ingen stopper for en koselig utestue. På en fjellknaus i Sandnes har det arkitekttegnede huset fått en funksjonell og koselig uteplass med kjøkken, peis og spisebord. Lilla stoler er et herlig fargekick til den sobre fargepaletten.

Disse 5 uteplassene er helt fantastiske!

Terrasse med utepeis og utekjøkken er en drøm for mange. Spisebordet Ext Table er fra MDF Italia. Tivoli-stolen fra Montana er tegnet av Verner Panton og finnes i mange flotte farger.

Stramt og klassisk under terrassetaket
© Inger Marie Grini

Stramt og klassisk under terrassetaket

Gjør plassen under en terrasse til en innbydende hvileplass under tak! Det gjorde beboerne i funkishuset på Kolbotn utenfor Oslo. Og du trenger selvsagt ikke en stor loungesofa for å slikke etterlengtede solstråler. De klassiske Fiesta-stolene fra italienske Fiam passer som hånd i hanske den renlinjede funkisstilen! Bordet er Hays Don’t leave me.

Varm og lun krok med peiskos
© Maria Reme

Varm og lun krok med peiskos

I det fantastiske familiehjemmet i Lyngdal er alle løsninger godt gjennomtenkt. Og uteplassen er inget unntak! Det runde bordet er en sosial løsning med tilhørende benker satt sammen til en halvmåne. Det er ingen tvil om hvor du skal se når du inntar måltiden. Inn i peisen selvsagt! Med et utekjøkken i samme materialet og en nydelig sittekrok i peiskroken er alt lagt til rette for å nyte sommeren utendørs!

Visker ut skillet mellom ute og inne
© Kenneth Havgaard

Visker ut skillet mellom ute og inne

I det langstrakte feriehuset sørger to gigantiske åpninger på hver side av stuen for å viske ut skillet mellom ute og inne. Med denne løsningen føles inne som ute om sommeren og behovet for en utestue blir mulig overflødig. Her er naturen velkommen inn!

Varm luksus i skjærgården
© Christian Brun

Varm luksus i skjærgården

I Larviks skjærgård ligger dette ferieparadiset i en liten vik med fantastisk utsikt mot sjøen. Familien på fire kan nyte hyttelivet like mye ute som inne, med en terrasse som dobler bruksflaten om sommeren. Og det er vel ingen grunn til å gå inn når man har en utepeis å varme seg på og en koselig sofakrok!

Vil du se innsiden av hytta, kan du ta en titt her!

Det romslige utemøblementet er fra Royal Botania.