© Produsenten

Vil møblere hverdagen vår

Bli bedre kjent med Objekt, et nytt norsk varemerke.

Året 2018 ser ut til å være de nye norske møbelprodusentenes år. I februar så vi Northern Lighting bli Northern, og dermed inkluderte den suksessrike lampeprodusenten møbler og tilbehør i kolleksjonen. Hvorfor? Fordi det var på tide.

På tide synes også Nicolai Gulliksen, Kjetil Gudem og Preben Mehrer at det er. Norge trenger nemlig flere slike.

– Da vi forsto at vi tre kunne samles om et nytt norsk designmerke med fokus på hverdagslige produkter av både nye og erfarne designere, med produksjon i Norge og Europa, brettet vi opp ermene og satte i gang, forteller gutta.

Visjonen er å skape varige produkter for hverdagsbruk til hjemmet og på jobb, designet med kvalitet.

Bildetekst til hovedbilde:
Objekt relanserer Grorudstolen, som først ble designet av Hans Brattrud i 1958. I dag produseres den hos Sykkylven Stål, og kan bli din nye kjøkkenstol.

© Produsenten

Først og fremst er intensjonen å skape nye produkter av ny design. Likevel starter de med en hyllest til fortiden: Hans Brattruds såkalte Grorudstol, også kalt Modell 58, fyller 60 år i år. Opprinnelig produsert av A. Grasaasen's Fabrikker i 1958, som den perfekte stol for hjemlige kjøkken og offentlige kafeteriaer, er stolen den første av seks produkter som nå lanseres av Objekt.

– Vi lager produkter man har bruk for i hverdagen – en kaffekopp, en møtestol, en kjøkkenstol, et klesstativ. Vår målgruppe har en hverdagslig livsstil, er bevisste på kvalitet og design, og er villige til å betale litt ekstra for det. Vi vil være ærlige i alle ledd, og vil fortelle kjøperen hvor produktet er laget og av hvilken kvalitet, forteller trioen.

Ytterligere design som lanseres er bordet As Long As You Like av Jenkins & Uhnger, og snart også andre objekter av formgivere fra land som Tyskland, USA, Japan og Sverige.

– Og, selvfølgelig, flere fra Norge.

Nå sørger Objekt for at bordet As Long As You Like og tilhørende sittebenk, designet av Sverre Uhnger og Thomas Jenkins i 2015, endelig blir allemannseie. Hurra!