Lundhs lanserer tilbehør til hjemmet

Vaser, fat og mortere er blant objektene i Lundhs' aller første tilbehørkolleksjon til hjemmet. Jenkins & Uhnger står for designen.

Verdenslansering
© Styling Kråkvik & D'Orazio Foto Morten Rakke/Lundhs

Når London Design Festival 2018 denne uken går av stabelen i den britiske hovedstaden, får vi en verdenslansering fra Norge: Lundhs, som er aller mest kjent for sine benkeplater og bygningsfasader i larvikitt, utvider sortimentet med en helt ny kolleksjon. Med seg på laget har de designerduoen Jenkins & Uhnger, som har formgitt en serie vaser, fat og mortere i Norges nasjonalstein. Serien har fått navnet Essence.

Vakre objekter til interiøret
© Jon Marius Nilson

– Med Essence ønsket vi å skape en serie elegante artikler til hjemmet som både er allsidige og vakre å se på, forteller Thomas Jenkins og Sverre Uhnger. – Målet har vært at objektene skal bli brukt i forskjellige rom og situasjoner, og det er nettopp slike allsidige og funksjonelle objekter vi personlig liker å omgi oss med i hverdagen.

Se hvordan designer Thomas Jenkins har det hjemme.

Ikke bare benkeplater i larvikitt
© Styling Kråkvik & D'Orazio Foto Morten Rakke/Lundhs

Markedsdirektør i Lundhs, Hege Lundh, sier at en tilbehørkolleksjon er en naturlig utvikling av merkevaren.

– Vi er opptatt av å vise de mange bruksområdene vår naturstein har. Vi har de siste årene opplevd økende interesse for bruk av larvikitt blant designere, arkitekter og sluttbrukere. Dette er også grunnen til at vi nå introduserer en kolleksjon med tilbehør i norsk naturstein, formgitt av norske designere og produsert i Skandinavia.

Materialmiks
© Styling Kråkvik & D'Orazio Foto Morten Rakke/Lundhs

I tillegg til steinproduktene, har Jenkins & Uhnger designet komplementerende objekter i tre og messing til kolleksjonen.

– Å skape produkter som benytter seg av egenskapene, òg fremhever materialet, er noe vi alltid ønsker å oppnå i våre prosjekter. Materialene i denne kolleksjonen relaterer seg til hverandre og supplerer hverandre, sier designerduoen.

Jenkins & Uhnger vant Årets lampe i Bo Bedre Designpris 2018.

Vakkert iscenesatt
© Styling Kråkvik & D'Orazio Foto Morten Rakke/Lundhs

Stylistene Kråkvik & D'Orazio står bak de nydelige bildene som følger verdenslanseringen under London Design Festival 2018.

Julegavetips
© Styling Kråkvik & D'Orazio Foto Morten Rakke/Lundhs

Kolleksjonen, som vises i The Old Truman Brewery i Shoreditch under London Design Festival denne uken, vil være i salg fra 15. november på lundhsrealstone.com. Hot julegavetips – fra oss til deg!