Hedret nyskapende norsk design

2.april ble Merket for god design delt ut under Designdagen 2014 på DogA i Oslo. Bunadspledd og fleksible hyllesystemer var blant produktene som fikk utmerkelser.

Til venstre: Pur Norsk mottar Merket for god design for Abel. Til høyre: Mandal Veveri og Andreas Engesvik har mottatt Merket for god design for Bunadspledd.

Merket for god design er en utmerkelse som anerkjenner vellykket bruk av design for å skape innovative produkter, tjenester og løsninger. Utmerkelsen gis både til bedrift og designer og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

  • Merket gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne i Norge akkurat nå, sier Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd.

Det deles ut merker i syv forskjellige kategorier: Emballasjedesign, Industridesign, Interaktiv design, Møbeldesign, Tekstil- og konfeksjonsdesign, Tjenester og Visuell kommunikasjon.

Potensiell ny møbelklassiker

Pur Norsk har utviklet et hyllesystem som kan bli en ny møbelklassiker. I dag ble de hedret med det ettertraktede Merket for god design.

  • Vi så at det var et marked for et fleksibelt hyllesystem som kunne møte folks ulike behov. Det fantes ikke noe norsk produkt vi kunne ta inn som fylte disse kravene, så da bestemte vi oss for å designe vårt eget hyllesystem, sier Lasse Altern Halvorsen, som driver Pur Norsk sammen med Marianne Lien.

Populært pledd

Også Mandal Veveri kan smykke seg med Merket, denne gangen for Bunadspleddet som er designet i samarbeid med Andreas Engesvik.

  • Samarbeidet med Andreas var en fryd. Han var veldig flink til å lytte til oss som fagfolk på tekstil og ull. Samtidig var han veldig klar og tydelig på hva han ønsket å skape, og vi lærte veldig mye av å jobbe med ham, forteller produktutvikler Lisa Østvedt Gustafsson ved Mandal Veveri.

Historien bak bunadspleddet startet med at designer Andreas Engesvik, en av grunnleggerne i nå nedlagte Norway Says, tok kontakt med Mandal Veveri. Han hadde studert kjærestens setesdalsbunad og fått ideen til et pledd inspirert av norsk bunadstradisjon. Pleddene har vunnet internasjonale priser og selges på alle kontinenter, og salget øker stadig.

Les mer om Merket for god design og se alle vinnerne her