Royal Copenhagens nye farge er et resultat av et årelangt fargeeksperiment

Royal Copenhagen har nylig presentert et stort antall klassikere i nye farger. Senest lanserte merket to kolleksjoner i svart, og nå ser en ny, frisk farge dagens lys.

Fargeeksperimenter er en fast del av arbeidet hos Royal Copenhagen, som tidligere i år lanserte to nye kolleksjoner i sort - en farge som vi alle ventet i spenning på.

Det samme gjelder det siste tilskuddet til fargespekteret: en frisk, feminin bringebærrød som sikrer Royal Copenhagens reise mot en mer dynamisk og variert fargebruk.

Fargen er kanskje ny, men den har faktisk vært under utvikling lenge... Royal Copenhagen har nemlig tradisjon for å gå tilbake i historien for å skape fremtidens design.

På slutten av 1800-tallet fant noen få nye farger veien til det klassiske Pattern No. 1, som også går under navnet Musselmalt Riflet, eller Mussel painted Lace. Blant fargene var en bringebærrød som ble solgt i den eksklusive butikken Tiffany's i New York, og som nå – over 100 år senere – har vært inspirasjonskilden til den nye fargen som Royal Copenhagen har valgt å kalle korall.

Seniordesigner i Royal Copenhagen Rikard Leander forteller at designteamet lenge har tenkt på å gi den bringebærrøde fargen et mer diskret og brukbart uttrykk:

– Ved å kle våre klassiske former i en myk korallkjole, legger vi til en farge som føles moderne, men som fortsatt er tidløs. En farge som er sterk alene, men som også spiller godt sammen med den blå fargen og bygger på konseptet med kombinasjoner som vi vet at samlerne våre elsker.

LES OGSÅ: Royal Copenhagen utvider populært servise.

Royal Copenhagen Halvblonde Koral
© Royal Copenhagen
Koral Musselmalet Halvblonde sukkerskål med låg
© Royal Copenhagen

To kolleksjoner med korallfarge

Den rosa fargen lanseres i to kolleksjoner: Koral Musselmalet Halvblonde og Koral Fluted Blonde og består av fire kopper, to små tallerkener, et variert utvalg serveringsfat, en sukkerskål og en vase. I tillegg kommer fire nye rammedeler til Koral Fluted Lace 15. august.

Fra 1. mai finner du servisene i Royal Copenhagens butikker og nettsider, og fra 15. mai selges Koral Riflet Blonde hos utvalgte kjedeforhandlere.

Se bildene av de fine produktene i galleriet her.

LES OGSÅ