Ikonisk dansk servise relanseres

Et fint og enkelt servise som passer perfekt inn i nåtiden.

© BODUM

BLÅ

Grethe Meyers ikoniske og klassiske servise, Blåkant, fra 1965 blir nå relansert av Bodum.

Bodum kaller nå serviset "Blå" og fremstiller det i porselen, som egentlig var Grethe Meyers opprinnelige ønske. Den gang ble serviset produsert av Royal Copenhagen i steingods, som var billigere å fremstille, dog holder det seg ikke like pent som porselen over tid. Blåkant var i produksjon frem til 2011.

Med serien ønsket Grethe Meyer å skape et pent og funksjonelt design, som ikke kun skulle være for de få, men som derimot skulle gjøre livet enklere for alle. Serien Blå er både gjennomtenkt og plassbesparende, multifunksjonell og lett å stable.

Det som ble skapt i den kreative prosessen var et oppgjør med det etablerte - det brøt med grensene for konvensjonelt design og fødte et, for datiden, nytt og minimalistisk uttrykk.

– Det er med stor glede at vi nå kan presentere Grethe Meyers nydelige servise i porselen, akkurat som det var tiltenkt i sin tid. Serien har alltid stått for meg som noe helt unikt. Blå har nettopp det jeg ønsker at vår virksomhet skal stå for, nemlig enkelhet. Derfor følte jeg også at det på alle måter var helt riktig å gi dette nydelige serviset nytt liv her hos oss, sier Jørgen Bodum, direktør hos Bodum, om relanseringen.

Grethe Meyers servise er uten tvil en del av den danske designhistorien og er blant annet ustilt på Designmuseum Danmark.

BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM
BODUM blå stel af Grethe Meyer
© BODUM