Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Håndverk+ og Fram Oslo lanserer designkonkurranse

Finalistene stilles ut under Håndverk+ høsten 2021.

Skap i furu, Studio Sløyd. Bord i betong, HLIN Studio. Vintage stol i furu, Krogenes/Bruksmann. Antrekk fra Cathrine Hammel. Kost fra Poppy Lawman.

Håndverk+ startet i 2018 som en møteplass mellom håndverkere og designere, med det mål å la disse trekke erfaringer og nytte fra hverandre.

I år får utstillingen en vri, Håndverk+ utlyser nemlig i samarbeid med det norske møbel- og interiørmerket Fram Oslo en designkonkurranse for designere og designstudenter, med formålet å inspirere både design- og produsentfeltet i Norge.

© Sølvberg & Visdal - Skjorte fra Cathrine Hammel. Krage sydd av Elena Magomadrova

Et tankevekkende tema

Med Ornamentikk som tema tvinger Håndverk+ og Fram Oslo søkeren til å tenke funksjon og dekor i en og samme verdiskala. Men hvorfor nettopp ornamentikk?

– Vi er selv nysgjerrige på temaet, og tenker at det innebærer alt fra rike og frodige utsmykninger gjennom tidene til hva vi omgir oss med i samtiden. Ornamentikk kan være alt fra overflatene i selve materialet til påført dekor i forskjellige teknikker, sier Kirsten Visdal, grunnleggeren bak Håndverk+.

© Sølvberg & Visdal - Skulptur Channeler i corian, Are Mokkelbost. Bord fr Noorstad/Kollekted by. Kurv i kermikk, Odd Standard. Skulptur kule på sokkel, Laurie Post. Skulptur i front, Mingshu Li. Stol drapert i lin.

En hyllest til norsk design

Deltakerens tolkning av ornamentikk skal komme til uttrykk i et tidsmessig og funksjonelt produkt, sier Anette Hoff fra Fram Oslo. Hun forklarer videre:

– Produktet skal kunne produseres i Norge og det skal kunne industrialiseres, det vil si – lages i større opplag.

Hele 5-10 finalister vil bli stil ut under årets Håndverk+. Vinneren av selve designkonkurransen vil i tillegg få sitt produkt satt i produksjon av Fram Oslo og motta et designstipend på 10.000.

For mer informasjon om konkurransen kan du besøke Framoslo.com.