Tidløs leilighet fra 1908: Vakker og avslappet eleganse i Stockholm

De frodige vekstene, de duse veggene, og samlingen av kunst og klenodier gir denne boligen en eim av dekadense.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Du har gjort noe riktig når hvert fotoutsnitt av interiøret ditt ser ut som et kunstverk. Og det er nettopp den store variasjonen og samlingen av kunst – samt de fantastisk malte veggene – som tilfører dette hjemmet i Stockholm noe vermeersk (tenk Pike med perleøredobb!). Her bor motefotografen sammen med sin samboer og deres barn.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Det hviler en tidløshet over leiligheten fra 1908. Den dempede, maleriske fargeskalaen luller deg inn og senker pulsen et hakk. Miksen av kunst, planter, moderne møbler og funn fra auksjoner bygger opp under følelsen, sammen med de velkomponerte stillebenene som fyller alle flater.
En rolig ramme gir visuelt spillerom til alle gjenstandene uten at helheten fremstår rotete. Langbordet har paret laget selv, av to småbord fra Massproductions med malt plank lagt over. Smart! Stolene er en miks av auksjonsfunn og Waiter fra Massproductions.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Stilleben av kunstbøker, vakre vaser, grønne vekster og friske blomster står overalt og sørger for en levende stemning. Fotografiet av Julia Hetta binder sammen fargene i detaljene rundt og skaper helhetsfølelse. Lampen er fra Ikea, mens bordet er spesiallaget.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Grønntonene i plantene er som fargeforgreninger av den dusgrønne veggen, og skaper en rolig, dempet stemning som passer godt på soverommet. Det gamle skrivebordet brukes som utstillingspost for vakre bilder, antikke speil og parfymeflasker. Den klassiske Syveren-stolen er designet av Arne Jacobsen for Fritz Hansen.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Jeg tenker mye på strukturen og flyten i leiligheten, mens kjæresten min er mest opptatt av vakre objekter. Det blir mange stilleben, smiler motefotografen, som flyttet inn sammen med partneren og barnet deres på fire for to år siden. Den gangen fikk lakserosa linoleumsgulv noen strøk hvitmaling, og flere av rommene ble malt i ulike nyanser av grønt, som binder sammen leiligheten på en lun og behagelig måte. – Vi prøvemalte helt til vi fant de rette fargene. Det er viktig at de passer sammen med møblene, og ettersom rommene ligger på rekke, må fargene også fungere sammen.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Deilige, dype farger ... som hentet ut av et Johannes Vermeer-maleri! Lyset fra de store vinduene gjør at helheten ikke blir for mørk. Bokhyllen Raw Steel Book Shelves er fra Dusty Deco, mens bruktsofaen fra Lauritz.com er pusset opp og trukket om av en møbeltapetserer. Det persiske teppet er fra JP Wilborg.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures
Etter at familien kjøpte seg sommerhus har interessen for levende vekster også spredt seg til byen. I kjøkkenet siles solstrålene gjennom en frodig physalis, og overalt i leiligheten står det blomster og planter i vakre vaser og skaper et levende interiør. – Stilleben skapes fort og flyttes hele tiden rundt i leiligheten. Det legges til mange flere ting enn det tas bort!