Stine og Håvards fantastiske kunstnerhjem i New York

Egentlig hadde de tenkt å flytte hjem. I stedet endte norske Stine og Håvard Homstvedt opp i en nedlagt klesfabrikk i New York.

Oppusset fabrikk med egen takhage
© Elisabeth Aarhus

Stine Christiansen Homstvedt sitter ved et stort trebord som mannen hennes Håvard har laget. Bak henne slipper en stor glassdør inn lys fra solen som står høyt over Brooklyn i dag.

– Egentlig hadde vi tenkt å reise hjem. Vi kjøpte esker for å pakke – og så kom finanskrisen. Da måtte vi tenke oss om på nytt, sier Stine.

– Vi så oss om etter noe vi kunne kjøpe, og kom over denne nedlagte klesfabrikken. Bygget var ikke isolert, og vinduene lakk. Men heldigvis greier både Håvard og jeg å se potensial.

Stine er nemlig interiørarkitekt, mens mannen Håvard er kunstner.

– Vi så at strukturen i bygget, skjelettet, var bra. Og så var det et tak utenfor, som vi med en gang tenkte at vi kunne gjøre om til en takhage.

Svart og kunstnerisk kjøkken
© Elisabeth Aarhus

Noe av det viktige i planleggingen av familiens eget hus, var å sørge for nok naturlig lys.

– Jeg ville at alle rom skulle ha dagslys, og det er noe som ikke er så enkelt å få til i New York. Jeg er også veldig fornøyd med kjøkkenet, det er et rom vi oppholder oss i hele tiden – og selve kjøkkenet oppleves som et møbel.

– Det føles ganske lite når du ser på det, det virker som det kun består av en kjøkkenøy og stålbenken bak – men i tillegg har vi hele den lange benken langs siden som inneholder kjøleskap og massevis av skuffer.

SE FLERE lekre kjøkken i nyhetsbrevet vårt!

Området rundt kjøkkenøya og spisebordet (laget av Håvard) er den delen av huset som er flittigst i bruk. Den lange, innebygde oppbevaringsbenken langs veggen har rom for alt fra kjøleskap, frys og stekeovn til kjøkkenutstyr og stasjonær datamaskin.

Vil du også lage ditt eget kjøkkenbord? Sjekk ut disse tipsene fra BoligPluss!

Designet sin egen bokhylle
© Elisabeth Aarhus

Utfordringen i husjakten og grunnen til at de havnet i en tidligere fabrikk, var ønsket om å ha plass til et atelier til Håvard. Og da snakker vi om et som har plass til litt mer enn et staffeli og noen malingstuber.

Løsningen med hjem og atelier i samme bygg har gjort at livet som kunstner har latt seg kombinere med familieliv for Håvard. Selv om han arbeider, vet barna at han er i huset – og han kommer opp og spiser lunsj med resten av familien når alle er hjemme.

Den store bokhyllen er designet av Stine selv og er bygget av finsk
kryssfiner av bjørk, kalt ColorFin.

SE OGSÅ: 28 bokhyller som gir orden i rekkene!

Pusset opp i årevis
© Elisabeth Aarhus

– Vi har pusset opp i alle årene vi har bodd her, i mange år var det veldig uferdig, forteller Stine.

– Jeg planla hele huset fra starten, men vi måtte gjøre det i etapper – spesielt på grunn av økonomien …

Da datteren Astrid ble født, bygget de et soverom til henne, og etter hvert et soverom til.

Noen ubehandlede teglvegger røper at huset tidligere har vært en fabrikk. Høyden under taket også.

Sakral stemning
© Elisabeth Aarhus

Både soverommet og badet er enkelt innredet, men med et lys og en materialitet som gjør at de fremstår som møblert likevel. Fra siden slipper lyset inn gjennom glassmurstein, og gir et mykt og behagelig lys.

Kontraster i røft bygg
© Elisabeth Aarhus

Krakken Pal i gangen er designet av Håvards bror, den norske designeren Hallgeir Homstvedt. Fargepaletten går i svart og hvitt, enkle kontraster – noe som kler det røffe uttrykket til bygget, som ligger i Bushwick i New York.

TIPS! Se også designer David Andersens svart-hvite hjem!

– Nabolaget har tradisjonelt vært latinamerikansk og fattig, men mye har endret seg de siste årene. Prisene har vært overkommelige, og mange kreative mennesker har kommet hit og har bidratt til å sette sitt preg på området, forteller Stine.