Denne majestetiske leiligheten i Budapest var tidligere en våpenfabrikk - se det unike designet her

Det lønner seg å være tålmodig i innredningen. Dette delikate hjemmet i Budapest er et resultat av flere års eklektisk samling, krydret med eiernes egne design.

© Beppe Brancato/Living inside

I Budapest ligger en majestetisk betongbygning fra tidlig 1900-tallet, opprinnelig bygget som en våpenfabrikk. Her, i det de kaller Loft 19, har Attila F. Kovács og Zsuzsa Megyesi funnet rom for både jobb og hjem.

Det store, stramme industribygget er blitt mykere i kantene ved hjelp av støvete farger, sanselige materialer og en eklektisk samling møbler. Lenestolene fra 60-tallet er bruktfunn, mens taklampen er designet av Gio Ponti og Pietro Chiesa for S. A. Luigi Fontana & Co. Tunge velurgardiner bak DS80-sofaen fra De Sede rammer­ inn sittegruppen i det åpne rommet.

© Beppe Brancato/Living inside

Ekteparet var nemlig ikke i tvil da de fikk se de usedvanlig store lokalene. De minnet dem om et filmsett, med et snev av Fritz Langs Metropolis over seg. Med andre ord, det perfekte utgangspunkt for omgivelsene de ønsket å skape sammen.

Nei, det er ikke labbetuss, men vi blir i like godt humør av Puli-lenestolen signert A+Z Design Studio, som også står bak lampen på veggen. Den malte pudderrosa brystningen er en delikat brytning mot det grå på gulvet og resten av veggen, og gir interiøret en spennende dynamikk.

© Beppe Brancato/Living inside

Attila er nemlig arkitekt og designer med bakgrunn i film, mens Zsuzsa er stylist og art director. Sammen driver de selskapet A+Z Design Studio, og har selv designet flere møbler og dekorasjoner i hjemmet.

Vindusveggen fra kjøkkenet og ut mot trappeoppgangen gjør at byggets skulpturelle struktur kan nytes til det fulle, også når savoykålen skal kuttes. For ikke å nevne maksimal utnyttelse av dagslyset! Kjøkkenet i rustfritt stål er designet­ av A+Z Design Studio. De står også bak taklampen, som følger linjene i rommet på galant vis.

© Beppe Brancato/Living inside

– Jeg har alltid ønsket meg et stort studio, et digert tomt rom hvor jeg kan spre hundrevis av bøker og magasiner utover gulvet hvis jeg vil. Et sted hvor man også kan spille bordtennis og badminton!, sier Attila.

Den svartmalte, matte veggen er en lekker kontrast mot det blankpolerte betonggulvet, og gir samtidig rommet en dose filmatisk dramatikk, som paret liker. Det lange spisebordet har de selv designet, hvor formen er en forlengelse av de dekorative vinduene. Vasesamlingen midt på bordet er funnet brukt.

© Beppe Brancato/Living inside

Interiøret er en delikat miks av ulike stiler og epoker. I tillegg til egendesignede objekter, har paret hentet inn møbler funnet på bruktmarkeder, auksjoner og antikvitetsbutikker opp gjennom årene. Originale, strukturelle elementer sørger for en særegen innpakning, og paret har blant annet beholdt de gamle jerndørene i bygningen. De majestetiske vinduene med svarte sprosser gir omgivelsene karakter og slipper samtidig inn mengder med herlig dagslys. På loftet, over studio, kjøkken, stue, bad og soverom, har bibliotek og treningsrom fått plass.

Soverommet er innredet som et budoar, i dype maleriske farger. Sengen er designet av A+Z Design Studio, mens det dekorative velursengeteppet er fra franske En Fil d'Indienne. Maleriet på veggen er laget av kunstkollektivet Irwin.

© Beppe Brancato/Living inside

– Det er som å bo på en øy over byen, forlatt og fredelig med en særegen estetikk. Akkurat som oss. Vi elsker det!

Tenk deg et varmt bad her, i selskap med den spektakulære lysekronen i taket, kjøpt brukt, de nydelige antikke flisene fra Ungarn på gulvet, og de rolige fargene som likevel gir energi. Spørs om vi hadde klart å forlate dette hamam-aktige rommet, hvor badekaret hviler i et elegant messing­stativ­ designet av A+Z Design Studio.