Lekkert på Lagåsen

Nina og Terje lever ut boligdrømmen i sitt idylliske hus, og de jobber for at kjærligheten til hjemmet skal vare livet ut.

© Inger Marie Grini

Huset ble bygget i 1927 - funkis-perioden - men eksteriøret har tydeligere kjennetegn fra panelarkitekturen under klassisismen, noe som kjennetegnes av symmetrien og den midtstilte inngangen med gavl og de smårutete vinduene. Innvendig er det derimot pusset opp og bygget om etter inspirasjon fra funksjonalismens kvaliteter, med åpne, lyse og praktiske rom.

  • Under de forutsetningene som lå i det verneverdige området, har vi endelig fått det akkurat slik vi drømte om, forteller Nina. - Vi har vært tålmodige og bygget opp hjemmet over tid. Vi er ikke opptatt av interiørtrender, men vi er fascinert av skandinavisk designs tidløse enkelhet, sier hun.

Klikk deg videre for å se flere bilder fra den vakre villaen.

 
Tidløst kjøkken
© Inger Marie Grini

Kjøkkenet var et av de første rommene som ble pusset opp. Selv om det er åtte-ni år siden, gjør den tidløse designen at det er like aktuellt i dag.

 
Stilige stoler
© Inger Marie Grini

Høyskapene på kjøkkenet er bygget inn, slik at de fremstår som én hel vegg. Arne Jacobsens Syver-stoler var med på flyttelasset.

 
Egget i fokus
© Inger Marie Grini

Arne Jacobsens velkjente stol Egget har fått hedersplassen i stuen, med Bestlite-lampen som leselys til. Spisebordet er Piet Heins Super Ellipse-bord, og Hans J. Wegners Y-stoler - som er samlet gjennom flere år - står rundt. Poul Henningsens klassiske taklampe Konglen i hvitt passer flott til.

Tips og triks: Heng kunst i grupper og balanser verkene innenfor en rett vinkel - da får du et ryddig, men kraftfullt uttrykk.

 
Skattesamlingen
© Inger Marie Grini

I det store allrommet har Nina laget en spennende vegg med skatter og
suvenirer fra ulike perioder og reisemål.

 
Kule kontraster
© Inger Marie Grini

Kombinasjonen er uslåelig: Eames Lounge-stol mot et vakkert gammelt skatoll lar ulike stilperioder forenes på fint vis. Direkte adgang til hage og brygge er heller ikke å forakte.

 
Stilige stilleben
© Inger Marie Grini

Både Nina og Terje er habile fotografer, og små klenodier fra hobbyen er å finne på utsilling flere steder i huset.

 
Stilmiks
© Inger Marie Grini

Den uventede miksen av Yngve Ekströms stol Lamino fra 1952 og treutskjæringen fra en bruktbutikk skaper et spennende blikkfang. Maleriet er malt av Elin Eknes.

 
Vakkert soverom
© Inger Marie Grini

Soverommet bader i lys, og sengen er alltid nydelig oppredd. Fotografiene er gallerifunn fra siste tur til Paris.

 
Maksimalt med lys på badet
© Inger Marie Grini

Et innlemmet speil reflekterer så mye lys som mulig på badet i første etasje. På sikt skal badekaret og glassveggen byttes ut med noe mer praktisk.