Sengegavl, sort skammel, sort sengelampe, sengebord i træ
© Simone Christensen

Ta en kikk på den lille byleiligheten på kun 65 m2

Simone og kjæresten hennes har flyttet fra 97 til 65 m2, og gir deg tips til hvordan man kan innrede et lite hjem.

Fra stort til smått

Det er litt av en jobb å skulle flytte fra 97 m2 til bare 65 m2. For når det er snakk om akkurat den størrelseskategorien, betyr 32 m2 veldig mye.

Men til tross for det, har Simone og kjæresten brukt det siste året på å innrede det nye hjemmet deres i Aarhus. Og selv om leiligheten på 65 m2 er fordelt på kun to rom, er målet å få plass til absolutt alt de har bruk for - til og med et gamingbord.

Her kan du se leiligheten deres, og lese hvilke tanker paret har om innredningen. Samtidig gir de deg sine beste tips til hvordan du selv kan innrede et lite hjem.

Vi har flyttet fra 97 m2 til 65 m2, så det har vært vanskelig å finne plass til alle møblene våre. — Simone Christensen

Hvor stor er leiligheten deres?
Det er en 2-roms leilighet med et bruttoareal på 65 m2. Vi bor i et nybygg, så vi har nok nærmere 45 m2 som bruksareal, ettersom gangen, balkongen og de tykke veggene regnes med.

Hvor mange bor i leiligheten?
Kjæresten min og jeg.

Hva har vært den største utfordringen når dere har innredet leiligheten deres?
Det har vært veldig vanskelig å finne plass til alle møblene våre, og forskjellige småsaker og ting. Det er også derfor vi har solgt ganske mye og blitt nødt til å erstatte tingene med mindre møbler.

Faktisk var det ganske utfordrende å finne en løsning til gamingbordet til kjæresten min, spesielt fordi jeg ikke ville ha den synlig i stua med tanke på estetikken og lydnivået.

Derfor endte vi med å velge denne leiligheten, nettopp fordi den hadde den beste planløsningen for oss. Så kan han sitte ved gamingbordet for seg selv og lukke døren til kjøkkenet.

Hva syntes dere er den beste løsningen i leiligheten?
Reolveggen vår. Den er praktisk fordi den nederste delen har skapdører, noe som gjør at vi har masse god oppbevaringsplass hvor vi kan gjemme vekk rotet vårt.

Dessuten er reolen også estetisk nettopp fordi vi kan sette pyntegjenstander på hyllene, ettersom vi ikke har noen vinduskarmer eller annen plass på bordene.

Hva har dere prioritert når dere har innredet leiligheten deres?
Vi har forsøkt å finne den beste løsningen for å kunne kombinere det estetiske og praktiske, slik at det fungerer for oss begge.

Det er ikke alltid helt vellykket, og jeg må innrømme at jeg stort sett heller mer mot det estetiske fremfor det praktiske. Jeg har lært meg at jeg ofte får lyst til å skifte ut tingene mye raskere hvis jeg går for en kjapp og praktisk løsning.

Hva gjør dere helt konkret med oppbevaringen i leiligheten deres?
Vi bruker bokser under sengen for å oppbevare masse ulike ting - hovedsaklig håndklær og sengetøy. Utover det bruker vi Billy-reolen fra IKEA til oppbevaring.

Resten av tingene våre oppbevarer vi i kjelleren, som vi egentlig kunne - og burde - halvere hvis vi satte av tid til det.

Hva er deres beste tips til å få mest mulig ut av kvadratmeterne?
Minimér og sortér. Det hjelper mye å ha færre ting, og det hjelper å velge møbler som fungerer til flere formål.

LES OGSÅ