Grønt skab, Vintage skab, Stort spejl
© Maria Christensen

Maria bor på 57 m2: "Det handler om å utnytte alle kriker og kroker"

Bli med inn til Maria som har innredet den lille loftsleiligheten sin med smarte oppbevaringsløsninger og dansk design.

Et hjem med kreative oppbevaringsløsninger og finurlige detaljer

I en leilighet på kun 57 m2 og med skråtak kan det være vanskelig å få plass til absolutt alt man vil ha. Maria har derfor vært kreativ og utnyttet alle kriker og kroker - til og med plassen bak dørene.

Her har hun fått seg en hyggelig oase hvor det estetiske spiller en rolle, men hvor det praktiske er enda viktigere. For som hun selv sier; "det fungerer ikke å fylle leiligheten med ting som utelukkende ser fint ut hvis det ikke passer behovene mine".

Bli med inn i den lille leiligheten hennes og finn ut hva hun har prioritert når hun har innredet. Samtidig gir Maria deg et par gode tips til hvordan du selv kan innrede et lite hjem.

Det handler om å utnytte alle kriker og kroker uten at det ser overfylt ut — Maria Christensen

Hvor stor er leiligheten din?
Det er en 2-roms fordelt på 57 m2.

Hvor mange bor i leiligheten?
Jeg bor her alene.

Hva har vært den største utfordringen når du har innredet leiligheten din?
Siden jeg bor i 4. etasje rett under taket, har jeg skråtak i alle rommene utenom gangen (som uansett kun er ca. 1,5 m2 "stor"). Derfor har det vært vanskelig å få plass til alle tingene mine. Mest av alt savner jeg å ha en liten oppbevaringsbod. Men det handler om å utnytte alle kriker og kroker uten at det ser overfylt ut.

Hva synes du er beste løsningen i leiligheten?
Døra inn til stua står nesten alltid åpen. Derfor har jeg satt skruer i veggen bak døra, slik at strykebrettet, tørkestativet og moppen kan henge der uten at det synes. Det står faktisk også en liten klappstol der.

På den måten har jeg laget et slags oppbevaringsskap bak døra som jeg synes fungerer helt utmerket.

Hva har du prioritert når du har innredet leiligheten din?
Det estetiske spiller en rolle, men det fungerer ikke å fylle leiligheten med ting som utelukkende ser fint ut hvis det ikke passer behovene mine.

Sofaen er for eksempel for stor til leiligheten. Men jeg liker at gjestene kan slenge seg ned på sofaen og føle seg hjemme. Dessuten fungerer den helt perfekt som gjesteseng.

Hva gjør du helt konkret med oppbevaringen i leiligheten din?
De siste årene har jeg forelsket meg helt i vegghyller. Men det er viktig at de ser nette ut og ikke er for dype.

Fivesquare-hylla fra We Do Wood har jeg hengende både på stua og kjøkkenet. De er helt perfekte til koppene mine - og de har jeg mange av.

Hva er dine beste tips til å få mest mulig ut av kvadratmeterne?
Mitt beste tips er at man burde tenke over dørene i leiligheten. Enten så kan du bruke de til oppbevaring, eller så kan du fjerne de.

Døren inn til stua fungerer som sagt som oppbevaringsplass, støvsugeren står bak døren til soverommet og kjøkkendøra fjernet jeg og la i kjelleren. Da fikk jeg brukt plassen til å henge opp hyllene. Jeg lukket uansett aldri kjøkkendøra, så det ble mer luftig og lyst da jeg fjernet den.

Dessuten har jeg hengt opp speil i alle rommene. Da føles rommet med en gang mye større og lysere.

LES OGSÅ