Her finner Laura roen - midt i Milano

I sin hvite oase trekker kafé- og butikkeieren Laura seg tilbake fra det yrende bylivet.

© Morten Holtum

Laura Dragotti, hennes mann og deres to døtre falt alle sammen pladask for den 260 kvadratmeter store oasen i Porta Venezia i Milano.

Patricia Urquiolas Crinoline-stol fra B&B Italia er et virkelig blikkfang i stuen. Sofaen er Ghost av Paola Naone for Gervasoni, mens teppet er funnet i Marokko.

© Morten Holtum

Bak den vakre fasaden har familien funnet ro fra det yrende bylivet.

Den lyse, lette atmosfæren og en hel haug med planter utgjør sammen et rolig fristed for familien.

© Morten Holtum

På de hvite veggene er lekre bilder og korte tekster hengt opp til inspirasjon. Ved å henge pynt opp med tape kan den lett byttes ut med nye inspirasjonskilder.

© Morten Holtum

Her er de store flatene kritthvite og får de få detaljene virkelig til å stå frem.

  • Jeg liker det lette, hvite uttrykket, ettersom vi omgir oss med en del farger. Bøker, blader og bilder har alle en tone, forklarer Laura. - De hvite flatene rammer alt godt inn.

Kjøkkenet var opprinnelig et separat rom, men paret har fjernet veggen til spisestuen for å få en jevn strøm med lys og luft gjennom hele etasjen. Store glassdører ut til terrassen gjør at man alltid er litt ute.

© Morten Holtum

Med hvitt som hovedfarge er det formene og dagslyset skaper dynamikk i allrommet. Andre etasje, som rommer soverom og bad, dekker kun halve første etasje, noe som gir en fantastisk takhøyde i spisestuen.

Rundt spisebordet Capriata designet av Carlo Cumini for Horm i 1997,står hvite Tolix-stoler designet av Xavier Pauchard.

© Morten Holtum

Grønne planter er perfekte stemningsskapere i et ellers så nøytralt hjem. Den digre palmen gir det funksjonelle gjennomgangsarealet et deilig, eksotisk preg, mens magasiner i stabler langs veggen er et smart tips til praktisk pynt.

Teppet fra Marokko gjør nytten når hunden Nana trenger en pause.

© Morten Holtum

To madrasser har blitt til en sofakrok i tv-stuen. Bildene på veggen er festet med tape og byttes jevnlig ut.

© Morten Holtum

Laura eier sin egen interiørbutikk i Milano, kalt Riad. I tillegg har hun en liten kafé hvor kundene kan få i seg litt mat og drikke.

  • Det jeg liker best er å skape komfortable rom for folk, det hadde jeg lyst til å jobbe med, sier Laura, som føler hun er på rett hylle både på jobb og hjemme.
© Morten Holtum

Uteplassen er på samme størrelse som stuen og kjøkkenet, og her tilbringer familien mye tid blant de mange grønne vekstene.

Møbler i flettverk, designet av Patricia Urquiola fra Crinoline-serien for B&B Italia, passer perfekt inn her sammen med de flotte hengeplantene.